Aile Bakanı Gabriela Firea istifa etti

Aile Bakanı Gabriela Firea, bugün başbakan Marcel Ciolacu ile yaptığı görüşmeden sonra Bakanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Romanya’yı sarsan dehşet bakımevleri ‘azilelor groazei’ skandalı nedeniyle kamuoyundan gelen tepkiler sonucunda dün Çalışma Bakanı Marius Budăinin istifa etmesinden sonra bugün de Aile Bakanı Gabriela Firea görevini bıraktığını açıkladı. Bakanlık görevinin dışında Sosyal Demokrat Parti (PSD)’nin Bükreş’teki Başkanlık görevinden de ayrıldığını açıklayan Firea, “Tamamen masumum” dedi.

BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜKTEN SONRA İSTİFA GELDİ

Dünden beri istifa taleplerine direnen Aile Bakanı Gabriela Firea, bugün Başbakan Marcel Ciolacu tarafından Başbakanlık Sarayı’na çağrıldı. Yaklaşık 1 saatlik görüşmeden sonra Firea’nin istifa ettiği duyuruldu.

Firea, sosyal medya hesabından yaptığı istifa açıklamasında, tamamen masum olduğunu belirterek şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bugüne kadar ihtiyacı olan insanlar için her zaman üzüldüm. Herkese elimden geldiğince yardım ettim. Beni şahsen tanıyanlar bilir. Biri benim gözümün içine bakıp birine karşı en ufak bir kötülüğü bilip tolere edebileceğimi söyleyebilir mi? Acı çeken her insan için üzülüyorum. Özellikle şimdi, bakım evlerinde iyi bakılmayan ve korunmayanlar engelliler dahil hepsi beni üzüyor. Son 10 gündür medyada haksız yere sahte, alaycı, çevremdekilerin acılarına sağır olan biri gibi sunuldum.” dedi.

Ilfov’daki bakımevlerinde kalan yaşlı ve engellilerin insanlık dışı muameleye maruz kalmalarının kamuoyuna yansımasından sonra ülke genelinde yapılan denetimlerde de benzer görüntüler ortaya çıkmış ve büyük tepkilere neden olmuştu.

15 BAKIMEVİ KAPATILDI, 26’SININ RUHSATI İPTAL EDİLDİ

Diğer taraftan ülke genelinde sosyal bakım evleri ve yurtlarla ilgili denetimler devam ediyor. Müfettişler, şu ana kadar ülke genelinde 1500 kontrol gerçekleştirdi. Çok sayıda usulsüzlük tespit edilen 15 huzurevi kapatılırken, 26’sının ruhsatı iptal edildi. Denetimlerde 800 bin lei tutarında da ceza kesildi.