Eski Cumhurbaşkanı Basescu’dan nasihat: Firea Hanım, kaybettiniz, hadi evinize

Başkent Bükreş’teki yerel seçimlerde aday olan eski cumhurbaşkanı Traian Basescu, aldığı yüzde 7,2 oyu teselli olarak değerlendirdi.

Seçimle kurucusu olduğu partinin puanını gördüğünü belirten Basescu, 10 yıllık cumhurbaşkanlığı görevinde çatıştığı eski başbakanları da iğneledi. ”Ben yüzde 1,5 alan Taricenu’nun ya da yüzde 1 alan Ponta’nın durumuna düşmedim, çok şükür.” diyen eski cumhurbaşkanı seçimi kaybeden sosyal demokrat başkana ”Sayın Firea, kaybettiniz, haydi eve, çocuklarınızın yanına” diye hitap etti.

Traian Basescu, 2004-2014 yıllarında iki dönem cumhurbaşkanlığı yaptı. Calin Popescu Tariceanu, Basescu’nun ilk dönemde çalıştığı başbakanlardan. Victor Ponta ile Basescu, görevinin son döneminde çalışmıştı.

Dün yapılan yerel seçimlerde başkent Bükreş’te Nicuşor Dan yüzde 47 ile kazanan taraf oldu. Görevdeki belediye başkanı Gabriela Firea’ya elde ettiği yüzde 39 oy yetmedi. Firea, gece yarısı yaptığı açıklamada parti içindeki adı kirlenmiş isimler yüzünden seçimi kaybettiğini öne sürdü.