‘Çiftlik Bank’ Skandalında 1.637 Kişi İkinci Kez Dolandırıldı

Tüketici Örgütleri Federasyonu Genel Başkanı Fuat Engin Çiftlik Bank skandalında ikinci kez dolandırılan kişi sayısının sadece İstanbul’da bin 637 kişi olduğunu açıkladı.
Tüketici Örgütleri Federasyonu Genel Başkanı Fuat Engin, sadece İstanbul’da bin 637 Çiftlik Bank mağdurunun, ‘Paranızı geri alacağız’ diyen kişiler tarafından tekrar dolandırıldığını söyledi. Engin, “Aldatılmak bu kadar kolay olmamalı” dedi.
Sputnik’te yer alan habere göre, Tüketici Örgütleri Federasyonu Genel Başkanı Fuat Engin, Çiftlik Bank’a ilişkin değerlendirmelerde bulunurken dolandırıcıların sınır tanımadığını mağdurları da hedef aldığını vurguladı ve şunları söyledi, “Binlerce tüketici Çiftlik Bank ile dolandırılırken ‘Bu dolandırıcılığa çözüm üretiyoruz, paranızı kurtaracağız’ diye yeni dolandırıcılar piyasaya çıktı. Sadece İstanbul’da bize gelen başvurulara göre bin 637 kişi bu yolla yeniden dolandırıldı. Çiftlik Bank’a yatırılan paraların geri alınacağı vaadiyle mağdurlardan beş yüz lira, bin lira ücret alanların olduğuna yönelik şikayetler, başvurular aldık. Aldatılmak bu kadar kolay olmamalı.