45 Saniyede Hakim-Savcı Yapılan 113 AKP Yöneticisinin Listesi

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP’de aktif rol üstlenmelerine rağmen pazartesi günü çekilen kura sonucu hakim ve savcı olarak atanan avukatların görev yerlerini açıkladı. Yeni atanan hakimlerin sadede 45 saniye süren mülakat sonucu sınavı geçtiklerini belirten Yarkadaş, “Ne ilginçtir ki; bir çoğu Ankara ve İstanbul’da görevlendirilmişlerdir.” dedi.
Hakim ve savcı adaylarının görev yeri belirleme kuralarının Beştepe’de çekilmesini eleştiren Yarkadaş, “Tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir de AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı ayakta alkışladılar. O tablodan adalet değil adaletsizlik çıkar.” ifadelerini kullandı.
Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yargı ve adalet kurumu hiç bu kadar örselenmemişti. AKP’li avukatlar yazılı sınavı geçebilsinler diye, önce 70 puan sınırını kaldırdılar. Çünkü AKP’li birçok avukat, hakim ya da savcı olabilmek için gereken 70 puana ulaşamıyordu. Sınavda 92 alanlar mülakatta elendi. 60 – 65 alanlar ise 45 saniye süren mülakatları kazandı. Referansı AKP olanlar, hakim ve savcı olarak atandı. Şimdi bu adaletsizlikten adalet mi çıkacak? Bu yargıçlar ve savcılar, adil bir mahkemenin değil ancak ‘AK Parti mahkemesi’nin üyesi olurlar.”
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, pazartesi günü göreve atanan AKP’li avukatların yeni görev yerlerini de açıkladı: