Şahin Alpay: Darbe ve Terörizm ile İlgisi Olmayan Binlerce İnsan Var

Zaman Gazetesi eski yazarı Şahin Alpay, ceza evinden çıktıktan sonra ilk kez konuştu. Ailesiyle hasret giderdikten sonra Alpay, “Ne terörizm ile ne darbe ile ilgisi olan binlerce insan var; onlar özgür olmadıkça Türkiye’nin de özgür olamayacağını düşünüyorum” dedi.
Anayasa Mahkemesinin ikinci kez hakkında ‘hak ihlali’ kararı vermesinin ardından ‘ev hapsi’ şartıyla 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen eski Zaman gazetesi Yazarı, Gazeteci Şahin Alpay, Silivri Cezaevi’nden çıkmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, arkasında ‘ne terörizm ne de darbe ile ilgisi olan binlerce insanın kaldığını’ belirterek, “Onlar özgür olmadıkça Türkiye’nin de özgür olamayacağını düşünüyorum” dedi.
şahin-alpay1

Gazeteci Şahin Alpay ailesiyle hasret giderdi

Ağır Ceza Mahkemesi’nin AYM’nin kararın tam metnini internet sitesinde yayınlamasının ardından farklı gerekçeyle oy birliğiyle tahliyesine karar verdiği Alpay, 20 aylık tutukluluğun ardından gece yarısı cezaevinden çıktı.
“20 AY ÇOK ZOR GEÇTİ”
Cezaevi aracıyla Kınalı gişelerine getirilen Alpay, burada kendisini bekleyen ailesine kavuştu. Alpay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Aileme kavuştuğum için fevkalade mutluyum ama özgürlüğüme kavuştuğumu söyleyemem. 20 ay çok zor geçti. Çıktığım zaman da arkada kalan ne terörizm ile ne darbe ile ilgisi olmayan binlerce insan var. Onlar özgür olmadıkça Türkiye’nin de özgür olamayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Alpay daha sonra eşi, çocukları ve torunu ile bir süre hasret giderdi. Kendisini bekleyen gazetecilere gitmeden aile pozu veren Alpay, araca binerek buradan ayrıldı.