Şimdi #nbavote Enes Kanter Deme Zamanı

HABER-YORUM | EFE YİĞİT

Enes Kanter, dünyanın bir numaralı basketbol ligi olan NBA’de başarıyla oynayan biri. Enes Kanter’i farklı kılan sadece başarılı bir basketbolcu olması değil. Sosyal projelerde de oldukça aktif. Kurduğu vakıf aracılığıyla eğitim ve sosyal alanda faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda Hizmet Hareketi’ne mensubiyetiyle ve Türkiye’deki zulme açıkça karşı çıkmasıyla manşetlerde yer buluyor. Bu sezon yeni takımı New York Knicks’te oyunuyla taraftarların bağrına bastığı Enes Kanter, şimdilerde All Star 2018’de oynamak için sevenlerinin oyunu bekliyor.
ZÜRİH’TEN NBA’YE UZANAN HİKÂYE
Enes Kanter’inki her açıdan bir başarı hikayesi. Akademisyen olan babasının işi sebebiyle dünyaya gözlerini Zürih’te açmış. 11 aylıkken Van’a gitmişler. Basketbol serüveni Ankara’daki Samanyolu Koleji’nde başlamış. Ardından Fenerbahçe’de kısa bir süre almış. Sonrasında ver elini NBA… 20 Mayıs 1992’de dünyaya gelen Enes Kanter, Samanyolu Koleji, Ülkerspor, Fenerbahçe Ülker formasını giydikten sonra 2011’de Utah Jazz tarafından draft edildi. Oklahoma City Thunder formasını başarıyla terlettikten sonra sezon başında geldiği New York Knicks ile gösteriye devam ediyor.
ZULÜMDEN NASİBİNİ ALDI
NBA’de oynayan en başarılı Türk olmasına karşılık, Türkiye’de son 4 yıldır Hizmet Hareketi’ne yönelik devam eden ‘cadı avından’ nasibini almış biri aynı zamanda. Önce basketbol milli takımının kapıları yüzüne kapandı. Enes kalitesinde bir basketbolcunun hiç düşünülmeden ilk 5’te oynaması gereken milli takım, sporun da siyasetin emrine girmesiyle onu yok saymaya çalışıyor. Hakkında onlarca soruşturma açıldı. Pasaportu iptal edildi. Hem de Türkiye’yi tüm dünyaya rezil etme uğruna. Geçtiğimiz yaz dünya turuna çıkan başarılı basketbolcu Uzakdoğu turu sırasında çeşitli sorunlarla karşılaştı.
Endonezya’da otelde kaldığı sırada gece 02.30 sularında otel görevlisinin kapısını çaldığını anlatan Enes Kanter, ‘Gizli servis ve Endonezya askerinin beni aradığını söyledi. Çünkü Türk hükümeti onlara benim tehlikeli birisi olduğumu söylemiş.’ diyerek derhal ülkeden ayrılmıştı. Singapur üzerinden Romanya’ya geçen Enes Kanter’in amacı bu ülkede düzenlenen Dil ve Kültür Festivali’ne katılmaktı. Ancak Bükreş’e indiğinde kendini bekleyen kötü sürprizden habersizdi. Havaalanı polisi, pasaportu iptal edildiği için Romanya’ya girişine izin verilmediğini söylüyordu.
AMERİKAN TELEVİZYONLARINDA ANLATTI
Başta NBA ve o dönemde formasını giydiği Oklahoma City Thunder olmak üzere ABD iç güvenlik ve dış işleri bakanlığının girişimleri sonucu Enes Kanter, dünya turunu yarıda kesip ABD’ye döndü. Enes’in bu yaşadıkları hem ABD basınında hem de dünyada yankı buldu. Yaşadıklarını CBS News kanalında ünlü gazeteci Charlie Rose’a anlatan Enes Kanter, “Suçsuz insanların sesi olmaya çalışıyorum. Yaptıklarımın doğru olduğuna inanıyorum” diyerek ödediği bedelden pişman olmadığını söyleyecekti.
REKORLAR KİTABINDA
Sezon başında New York Knicks’e transfer olan Enes Kanter, NBA’de Christmas Day (Noel Günü) maçlarında rekorlar kitabına geçti. 31 yıldır, Noel günü oynanan maçlarda 30 sayının üstüne çıkan bir performans gösterememişti hiç kimse. Enes Kanter, Philadelphia 76ers’e karşı 31 sayı attı ve 22 ribaunt aldı. Kanter böylece, Noel Günü’nde Wilt Chamberlain’in 3 kez, Bill Russell ve Bob Lanier bir kez yakaladığı 30 sayı ve 20 ribaunt istatistiğini yakalamış oldu. Kanter ayrıca 1986’da Moses Malone’dan bu yana Noel’de 20 sayı ve 20 ribaundu geçen ilk oyuncu oldu.
ALL-STAR MAÇLARINDA NEDEN OYNAMASIN?
Başarılı sporcumuz 2018 All Star maçlarında yer almak için şimdi sizlerin oyunu bekliyor. NBA, All Star maçları milyonlarca insanın ekran başına kilitlendiği, öncesiyle ve sonrasıyla haftalarca konuşulan dünyanın en önemli organizasyonlarından bir tanesi. NBA’in en iyi ve en popüler oyuncularının yer alacağı bu maçın kadrosu büyük ölçüde basketbol severlerin 25 gün boyunca vereceği oylarla belirlenecek. 25 Aralık’ta başlayan oylama 15 Ocak’ta sona erecek. Bunun için yapmanız gereken sosyal medya platformlarından Enes Kanter için oy kullanmak.
Twitter ve Facebook’tan oy kullanmak için #NBAVOTE Enes KANTER yazmanız yeterli. Bir kişinin 24 saatte bir oy hakkı bulunuyor. Her RT ise bir oy sayılıyor.
Ayrıca Google arama bölümüne NBA VOTE NEWYORK KNİCKS yazıp, arattığınızda ilk sıradaki siteye tıklayınca, karşınıza Enes Kanter çıkıyor ve kolayca oyunuzu kullanıyorsunuz.
NBA’nin resmi internet sitesi www.nba.com/vote adresinden de oy kullanabiliyorsunuz. Ve son olarak Android ve İOS platformlarında bulunan NBA uygulamasını cihazınıza indirip, üye olduktan sonra oy kullanabiliyorsunuz. En kolay ve hızlı oy kullanma yolları bunlar. Tercih sizin. Hepsinden birden oy kullanabilirsiniz. #NBAVOTE Enes KANTER