Apple, Eski Telefonları Kasıtlı Olarak Yavaşlattığı İçin ‘Özür’ Diledi..

ABD’de eski model telefonları özellikle yavaşlattığını itiraf eden Apple’dan özür geldi. Apple telefonların bataryalarını değiştirmek isteyen müşterilere 50 dolar indirim yapacağını açıkladı. 2016 sonuna kadar dünyada 212 milyon iPhone satılmıştı.
ABD´li teknoloji şirketi batarya değişimlerinde 50 dolarlık bir indirim uygulayacaklarını, batarya değişim fiyatının 79 dolar değil 29 dolar olacağını, 2018 başlangıcında iPhone bataryalarının performansıyla ilgili yeni bir iOS (işletim sistemi) yazılım güncellemesi olacağını duyurdu. Batarya değişim programı 2018’in Aralık ayına kadar devam edecek.

8 AYRI DAVA AÇILMIŞTI

Apple eskidiğinde, soğuduğunda ya da şarjı çok azaldığında bataryanın aniden kapanmaması için iPhone 6, 6S, 7 ve SE modellerini yavaşlattığını kabul etmiş, şirket hakkında ABD´de sekiz ayrı dava açılmıştı.
Konuyla ilgili birçok yanlış anlamanın olduğu savunulan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Biliyoruz ki bazılarınız Apple’ın sizi hayal kırıklığına uğrattığını düşünüyor. Özür diliyoruz. Bu konuyla ilgili bir çok yanlış anlama var, bu nedenle konuyu açıklığa kavuşturmak ve yaptığımız bazı değişiklikler hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz. Her şeyden önce, biz yaptığımız güncellemeler ile herhangi bir Apple ürününün kullanım ömrünü kasıtlı olarak kısaltacak veya kullanıcı deneyiminin kalitesini düşürecek bir şey yapmadık ve asla yapmayacağız. En büyük amacımız her zaman müşterilerimizin sevdiği ürünleri yaratmak ve iPhone’ları olabildiğince uzun süre kullanılabilecek şekilde üretmektir.”
Apple, geçtiğimiz günlerde eski model cihazlarının ömrünü uzatmak ve pillerindeki güçsüzleşmeyi dengelemek için bilerek yavaşlattığını kabul etmişti.