Bülent Arınç: “Zarrab Hediye Getirseydi Onu Kafasında Parçalardım; Numan Bey’ın Düştüğü Hale Bakın”

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Reza Zarrab’la ilgili yaptığı açıklamada “Ben hükümet sözcüsüyüm, benim yanıma gelip ‘hükümet sözcüm size bir hediye getirdim’ deseydi onun kafasında parçalardım. Onu kapıdan kovardım. Bu yüzden kimse de kapımı çalmadı. Bu nasıl olabilir? Şimdi Numan Bey’in (Kurtulmuş) düştüğü hale bakın. Adama plaket veriyor” dedi.
Manisa Medya TV’nin sorularını cevaplayan Arınç,  İran’la yapılan ticareti savundu ve Zarrab için “Bu işleri yaparken, işlerini kolaylaştıracağını düşündüğü insanlara bol bol dağıtmış” dedi. Arınç ayrıca “Şimdi Numan Bey’in düştüğü hale bakın” diyerek Zarrab’a ödül verilmesini de eleştirdi.

Arınç, “Zarrab bu işleri yaparken, işlerini kolaylaştıracağını düşündüğü insanlara bol bol dağıtmaya başlamış. Halk Bankası’yla olan ilişkilerinde ve altın ticaretiyle ilgili bazı kişilere para dağıtmaya başlamış. Bu daha önce 17- 25 Aralık’taki tapelerde de çıktı. Kimin ne aldığını, ne sattığını bilecek durumda değilim. Bizim hükümet olarak izin verdiğimiz ve Amerika’nın da onay verdiği sistem dışında kimin ne halt ettiği konusunda hiçbir bilgimiz yok” ifadelerini kullandı.
‘BİZ TEMİZİZ ARKADAŞ’
AKP’li Arınç, “Bu işlerin içerisinde hükümetimiz kurumsal olarak, kurumsal olarak diyorum, içlerinde suçlanan bakanlar da var. Ama hükümetin yaptığı iş yasalara uygun, uluslararası hukuk ve finans sistemine uygun. Hiç kimsenin aklına ‘Erdoğan şunu mu yaptı’ gelmesin. Biz temiziz arkadaş” diye konuştu.
‘BANA HEDİYE GETİRSEYDİ ONU KAFASINDA PARÇALARDIM’
Dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından Sarraf’a ödül verilmesi için de Arınç, “Plaket vermemek lazımdı. Türk bayrağı önünde adama ‘sen çok iyi bir adamsın, bak Türkiye’nin cari açığını düşürmüşsün’ dememek lazımdı. Ben hayatım boyunca bunlardan kaçtım, o yüzden maaşımdan başka bir şeyim yok. Ben hükümet sözcüsüyüm, benim yanıma gelip ‘hükümet sözcüm size bir hediye getirdim’ deseydi onun kafasında parçalardım. Onu kapıdan kovardım. Bu yüzden kimse de kapımı çalmadı. Bu nasıl olabilir? Şimdi Numan Bey’in (Kurtulmuş) düştüğü hale bakın. Adama plaket veriyor. Benim elim gitmezdi, vermezdim. Bunları öngörmek lazım. Bu adam kim, ben bu adama neden plaket vereceğim? Bu adamın meşruluğu Ebru Gündeş’in kocası olmaktan geliyor. Bana ne?” diye konuştu.