Erdoğan: CHP’nin İş Bankası’ndaki Atatürk’e Ait Hisseleri Hazineye Devredilmeli

Siyasi partilerin banka kuramayacağını veya hisse sahibi olamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredilmesi gerektiğini söyledi. Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki yüzde 28,09 hissesini tartışmaya açtı.
“CHP, ATATÜRK’Ü SUİİSTİMAL EDİYOR”
Gazetecilerin CHP’nin bir TV kanalı aldığı yönündeki iddiaları gündeme getirmesi üzerine konuşan Erdoğan, CHP’nin TV kanalı açıp açmamasının çok önemli olmadığını vurgulayarak, soruyu farklı bir yönde değerlendirdi. Erdoğan, “Bunlar önemli değil. Ama daha önemli bir suç var. Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suiistimal ederek, onun Cebi Hümayun’undan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda.” dedi. Atatürk’ün bu tür bir varlığının herhangi bir siyasi partinin etiketi altına girmemesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Girse girse Hazine’ye girer.” ifadelerini kullandı.
UÇAK HEDİYE!
Erdoğan, Katar Emiri Tamim bin Al Sani’nin VIP Jumbo Jet’inin filoya dahil edilmesi konusunda da ilk kez konuştu. Katar’ın söz konusu uçağı satışa çıkardığı dönemde ilgilendiklerini itiraf eden Erdoğan, “Hatta rakam bildiğim kadarıyla 500 civarındaydı. O esnada biz de ilgilendik. Katar Emiri, haberdar olunca uçağı Türkiye’ye hibe etti. ‘Ben Türkiye’den para almam; Türkiye’ye hediye ediyorum, hibe ediyorum’ dedi. O uçak benim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nindir.” şeklinde konuştu.
ERDOĞAN: ZARRAB’IN BAŞKA KELEPÇELERİ VAR
Erdoğan’a, ABD’de Halkbank’a yönelik İran yaptırımlarının ihlali ile ilgili davada tanık olarak dinlenen Reza Zarrab’ın, New York’ta meşhur bir lokantada yemek yerken çekilen görüntüleri soruldu. Amerikalı hukukçuların Zarrab’ın serbest kalmasının hukuken mümkün olmayacağı yönündeki açıklamaları değerlendiren Erdoğan, “Demek ki o hukukçular bu işi iyi bilmiyor. Çünkü görüntülendiği yanındaki bayan onun avukatı zaten. (Serbest kalması) Tabii ki mümkün değil, mümkün olur mu? Bir taraftan öyle diyorlar, şu diyorlar, kelepçeli diyorlar ama demek ki orada bu kelepçelerin dışında başka kelepçeler de var.” dedi.