‘Putin’ın Danışmanı’ diye Hayvan Terbiyecisiyle Görüşen A Haber Havuzundan Yeni Skandal: Çevirmeni FBI Ajanı Yaptılar, Zarrab’ı Sordular!

Daha önce Rus ‘hayvan terbiyecisi’ olan ve sirklerden çalışan Edgard Zapashny (Edgard Zapaşnim) ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Özel Danışmanı olduğunu söyleyerek röportaj yapan Erdoğan ve AKP Hükümeti’ne yakın A Haber yalan haberlerine bir yenisini ekledi. A Haber, Rıza Zarrab’ın itirafçı olduğu iddilarının güçlendiği bir ortamda ABD’de bir FBI ajanı ile röportaj yaptıklarını açıkladı. FBI Ajanı olduğu iddia edilen Sibel Edmonds röportajda, yüksek seviyede Erdıoğan propagandası yaparak, “Rıza Zarrab’a Erdoğan aleyhinde konuşması için işkence ediyorlar.” dedi. Konuşmasında sık sık ‘Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan” diyen Edmonds’un FBI ajanı olduğu iddiasının yalan olduğu ise kısa süre sonra ortaya çıktı.
A Haber tarafından ‘FBI Ajanı’ olarak tanıttıkları Edmonds, 11 Eylül sonrası 6 ay ‘çevirmen’ olarak FBI’da sözleşmeli çalışıp, sonra görevden atılan bir kişi olduğu ortaya çıktı. Edmonds, son 15 yıldır bunun ekmeğini yiyen birisi olduğu ifade edildi. En büyük müşterisinin de A Haber olduğu aktarıldı.