82 Yaşındaki Hacı Mustafa Türk’ün Eşi: Eşim Darbe Mi Yapmış, Allah Insaf Merhamet Versin!

15 Temmuz sonrası OHAL döneminde hukuksuzca tutuklanan binlerce insandan biri olan ve 15 aydır cezaevinde olan 82 yaşındaki Hacı Mustafa Türk’ün eşi konuştu. Türk’ün Manisa Turgutlu Akçapınar köyünde yaşayan 60 yıllık hayat arkadaşı Selver Türk, “Bizi Bülent Arınç’tan sorsunlar.” dedi. Eşinin yürümekte bile zorlandığını anlatan Selver Türk, “Özal’ın önüne sofra kurdum ben. Eğer ki eşim, çocuklarım, ben ve ailem bir teröristlik yaptıysak, Allah bin defa canımızı alsın. Eşimin diyabeti, tansiyonu, kolestrolü var. İdrarını tutamıyor. Eşim darbe mi yapmış? Allah insaf, merhamet versin” dedi.
15 Temmuz sonrası hukuksuz operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve cezaevlerindeki en yaşlı tutuklu olarak bilinen 82 yaşındaki Hacı Mustafa Türk’ün mağduriyeti devam ediyor. Son duruşmasına şahitler gelmediği için davası ertelenen ve tahliye edilmeyen Türk’ün oğlu Prof. Dr. Süleyman Türk babasının yaşadıklarını anlatmıştı.

Aynı cezaevinde tutuklu abisi Mehmet Türk’ün son 2 aydır babasıyla aynı koğuşta olduğunu anlatan Süleyman Türk, “Ağabeyim gördükleri karşısında şok oldu, çünkü Babam aylardır banyo yapamadığı için sırtında ciddi yaralar oluşmuştu. Büyük abdestini bile altına kaçıran hasta bir tutukluyu cezaevinde tutmak nasıl bir şeydir? Bu yaşlı insan yargılanıyor mu, cezalandırılıyor mu? Yargılanması tutuksuz da yapılabilecek yaşlı bir insanı 15 aydır bu koşullarda cezaevinde tutmayı adalete, vicdana, insafa, merhamet duygusuna izah etmek mümkün mü?” demişti.