Ahmet Nesin: Adil Öksüz’ün Nerede Saklandığını En İyi Erdoğan Biliyor

Ahmet Nesin, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi olduğu açıklanan firari Adil Öksüz hakkında çarpıcı bir iddiayı köşesine taşıdı. Nesin, Benim tahminim, Adil Öksüz’ün nerede olduğunu en iyi Recep Tayyip Erdoğan biliyor, dediğim gibi belki de çok yakınında.” diye yazdı.
Ahmet Nesin, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi olduğu öne sürülen firari Adil Öksüz hakkında çarpıcı bir iddiayı, Artı Gerçek internet gazetesindeki köşesine taşıdı.
“Adil Öksüz’ün nasıl ve neden ve niçin serbest bırakıldığını ve şu anda Türkiye’de mi, yurt dışında mı olduğunu bilen yok. Yer yarıldı Adil Öksüz yerin dibine gitti, asker bilmiyor, polis bilmiyor, MİT bilmiyor, en kötüsü enişte de bilmiyor” diyen Nesin, “Gizli ve anidenbire yapılmaya kalkışılan bir darbeyi, darbe yapılan kişiye bildiren bir enişte, anidenbire yapılmaya çalışılan darbenin başındaki adamın yerini bilmiyorsa, o adam darbe girişiminin başındaki adam değildir” dedi.
Ahmet Nesin’in ArtıGerçek’te yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:
Adil Öksüz’ün bu darbe girişiminin Mahir Kaynak’ı olduğunu iddia ediyorum. Yazının başlığı için büyük bir iddia diyebilirsiniz ama ben Adil Öksüz’ün sarayın bin küsur odasından birinde saklandığını düşünüyorum. Bu sistem en kolay saklanma sistemidir aynı zamanda. Bilhassa 12 Mart darbesi sırasında bunun komik örnekleri de vardır. Polis Mahir Çayan’ları sakladığı gerekçesiyle Yılmaz Güney’in evine baskın yapar. Yılmaz Güney “Haklısınız, tavan arasındalar, gidip alın…” der gülerek. Polisler o oyunculuk karşısında, Güney’le beraber gülüp ayrılırlar evden ve 10 dakika sonra Mahirler çıkarlar tavan arasından. Ulaş Bardakçı’nın da bir süre emniyetin önemli kişilerinden biri olan Ahmet Ateşli’nin üst katında kaldığı söylenir, apartman garantidedir ve gerçekten aranmaz…
(…) Benim tahminim, Adil Öksüz’ün nerede olduğunu en iyi Recep Tayyip Erdoğan biliyor, dediğim gibi belki de çok yakınında.