Bursa ve Ankara’da Anneler Doğumhanede, Hükümetin Polisleri de Gözaltı İçin Kapıda Bekliyor

15 Temmuz sonrası hukuksuz operasyonlar en çok anne ve bebekleri etkiledi. Bursa ve Ankara’da doğum yapan iki annenin haklarındaki gözaltı kararlarından dolayı polisler hastane kapısında nöbet tutuyor. Hastanede taburcu olacak anneler 2 ya da 3 günlük bebekleriyle emniyete götürülecek ve savcının karşısına çıkarılacak.
Din Kültürü Öğretmeni Elif Aslaner, 31 Mayıs Çarşamba sabahı Bursa’da özel bir hastanede erken doğum yaptı. Önceki doğumunda ciddi sağlık problemleri yaşadığı için bu doğumun öncesi ve sonrasında kontrol altında tutulan Aslaner’de yine önceki hastalıkları baş gösterince erken doğum yapmak zorunda kaldı.
Hakkında yakalama kararı olan Aslaner için akşamüstü polisler hastaneye geldi. Cuma günü hastaneden çıkışının yapılması beklenen Elif Aslaner’i gözaltına almak isteyen polisler, savcıya götüreceklerini söyledi.
Aslaner’in eşi yaşananları şöyle anlattı
“31 Mayıs Çarşamba sabah 09:17 doğum oldu. Önceki doğumda ciddi sağlık problemleri yaşadığından eşim doğum öncesi ve sonrası kontrol altında tutuluyordu. Önceki doğumda pre eklamsi(kovulziyon) geçirmiş koma halinde 2 gün yoğun bakımda kalmıştı. Çok şükür Allah ın izniyle toparlanmıştı. Yeni doğum için biz hastaneye yatış yaptığımız için; bir yandan eşim ve yeni doğan oğlumun sağlıklı olması sebebiyle Allah ‘a şükrediyor öte yandan her an polislerin gelebileceği endişesiyle bekliyorduk.”
“Ve 19:00 gibi polisler geldiler…Sevinç hüzne dönüşmüştü…Eşimi teselli ettim…çünkü risk devam ediyordu heyecan ve endişeden tansiyonu yükselebilirdi…gelen polisler iyi davrandılar müsaade istediler ve müsaitseniz dediler… Odaya aldım polisleri ve mesele nedir dedim. f../pdy dediler…ben, siz vazifelisiniz işinizi yapacaksınız fakat bize göre suçlu değil dedim…daha önce eve geldiniz aramaya… Evet dediler… doğum meselesi vardı. önceki doğumda pre eklamsi(kovulziyon) geçirdi 2 gün yoğun bakımda 1 hafta hastanede kaldı dedim… dolayısıyla bu doğum da riskli idi ifadeye gelmedik. Televizyonlarda haberlerde olanları görünce endişelendik, heyacanlanıp tansiyon çıkabilirdi dedim… zaten tansiyon hapı kullanıyor ve bir ay kadar da ihtiyaten kullanacak. kontrol altında idi…buna rağmen erken doğum oldu dedim. raporlar vs ortada zaten dedim… hasta gözetim altında, riskli olabilir diye… mümkünse burada doktor kontrolünde alınsın ifadesi dedim. Savcıya soralım dediler. açmadı yarına kalır dediler(çarşamba günü)…onlar sivil olarak karşı odada bekliyorlardı, buz buradayız sabaha kadar dediler…Ertesi gün eşimin doktoru geldi…. doktor dedi ki 48 saat veremem, gözetim altında tutmam gerekiyor riskli hasta diye…. şimdi hastanedeler…”
“Büyük ihtimal Cuma öğleden önce hastaneden çıkış verilebilir.. Ve 2 gün önce doğum yapan eşimi hastaneden alıp ifadeye götürecekler… Şimdi polisler hastaneden eşimin çıkışını bekliyorlar… ”
Ankara’da eşi tutuklu yeni anneyi gözaltına almak için polisler hastane kapısında
Bir diğer hastane kapısında gözaltı olayı da Ankara’da yaşanıyor. Eşi Çorum’da tutuklu Nazlı N. Mert, doğum sancıları tuttuktan sonra Ankara Etlik Ö. Lokman Hekim Hastanesine gitti. Polisler de burada doğum sancısı çeken kadını gözaltına almak için bekliyor.
Alınan bilgiye göre eşi Çorum’da tutuklu bulunan Nazlı N. Mert ilk çocuklarını dünyaya getirmek için gittiği hastanede sezaryan servisine alındı. Bu sırada talihsiz kadın doğuma girmeden polisler işlem yapmak için hastaneye gitti.
Tansiyonu düştü serum verdiler
Gelen bilgilere göre Nazlı Mert polislerin baskısı karşısında rahatsızlandı. Tansiyonu düştüğü için acil serum verildi. Sancıları iyice sıklaşan Mert acil şekilde doğuma alındı. Polisler doğumhanenin kapısında bekliyor.