İki Genç Girişimcinin Inanılmaz Hikayesi: Bükreş’teki Daire Fiyatına Transilvanya’da Tarihi Kale Satın Alarak Turizme Kazandırdılar

Romanya, karı-koca iki girişimcinin Bükreş’teki bir apartman dairesi fiyatına Transilvanya’da satın aldıkları tarihi kaleyi restore ederek turizme kazandırma hikayesini konuşuyor.
covasna (2)
Lilla ve Atilla Racz iki cesur karı-koca girişimci.. Bükreş’te bir apartman fiyatına Romanya’nın doğa ve tarih harikası Transilvanya’nın Covasna sınırlarındaki tarihi Tălişoara (Daniel) kalesini satın almışlar. A sınıfı tarihi yapılar listesinde bulunan kaleyi gerekli izinleri aldıktan sonra Avrupa fonları ile restore eden genç girişimciler, nostaljik otel haline getirdikleri tarihi yapıyı turizme kazandırarak hem ülke bütçesine hem de kendilerine güzel bir iş alanı açmışlar.
covasna (5) covasna (7)25 yaşındaki genç bir kadın (Lilla Racz), eşi ile birlikte kafa kafaya vererek daha önce Başkent Bükreş’te sürdürdükleri hayatlarını geride bırakarak Romanya’nın dünyaca ünlü tarihi-turizm bölgesi Transilvanya’ya yerleşmeye karar verirler. Bunun için uzun süre bölgede araştırma ve gözlemlerde bulunurlar. Sonunda fiyatını uygun gördükleri 17. Yüzyıldan kalma (1680) tarihi bir kaleyi gözlerine kestirirler. Fiyatı da gayet uygun gelir. Gözü kara girişimciler, Bükreş’teki bir apartman fiyatına kaleyi satın alırlar. Ancak harap haldeki binayı satın almak yetmez. Binayı restore ederek yenilemek de gerekir.. Tarihi binalarla ilgili bürokrasiyi bilenler iki gencin cesur girişimini ve mücadelelerini daha iyi anlar. Zaman zaman karamsarlığa kapılsalar da hiçbir zaman pes etmezler..
restore
Bunun için Avrupa Fonları’na başvururlar. Olumlu cevabı alınca da tarihi Tălişoara (Daniel) kalesinde uzun bir restorasyon süreci yaşarlar. Sonunda ortaya çok güzel bir girişimcilik hikayesi çıkar.. 17.yüzyıl’dan kalma tarihi kalede konaklamak isteyen turistler için inanılmaz güzel bir eser ortaya çıkarmayı başarırlar.
Orta Çağda soylu bir aileye hizmet veren 8 odalı küçük Tălişoara kalesi, yaklaşık 400 yüzyıl sonra şimdi bölgeye gelen tarih ve nostalji meraklısı turistlere hizmet veriyor.
Yüzlerce tarihi eser barındıran Covasna’ya Amerika ve Batı Avrupa’lı turistler büyük ilgi gösteriyor. Bunlar arasında İngiliz Prensi Charles da her yıl bölgeyi ziyaret eden ünlü isimler arasında yer alıyor.

ortacağ
Oda ve banyosuna kadar Orta Çağ’ı yansıtıyor

ortacag (1)
Otelin her tarafı Orta Çağ’a uygun şekilde dizayn edilmiş.