Drakula şatosunu ziyaret edene korona aşısı hizmeti!

Bran kalesine gelen ziyaretçilere randevusuz korona aşısı imkanı sağlanıyor

Romanya’nın Transilvanya bölgesindeki Drakula şatosunu ziyaret edenlere, bir vampirin dişleri yerine Covid-19 aşısı batırılıyor. Önlüklerinde sivri diş çıkartmaları bulunan sağlık çalışanları, 14. yüzyıldan kalma Bran Şatosu’nu ziyaret eden herkese Pfizer/BioNTech aşısı sunuyor. 

Covid aşısı kampanyasında katılımı artırmak için tüm imkanları seferber eden Ulusal Aşı Komitesi yetkilileri, tarihi Drakula efsanesinden de yararlanmaya başladı.

Bran Şatosu

HEM SAĞLIK HEM TURİZM SEFERBERLİĞİ

Önlüklerinde dudağının kenarından kan akan ve vampir dişleri görülen çıkartma taşıyan sağlıkçılar, mayıs ayının her cuma, cumartesi ve pazar günü şatoya gelen ziyaretçilere Pfizer/BioNTech’in koronavirüs aşısını yapıyor.

Şatoda aşı olmak isteyen kişilerin randevu alması gerekmiyor. Aşılananlar, Ortaçağ’dan kalma işkence aletlerinin sergilendiği bir etkinliğe de ücretsiz katılma şansına erişiyor. Ayrıca bu kişiler, ‘cesaret ve sorumluluğa işaret eden aşı diploması’ diye tarif edilen bir belge alıyor.

Bran Kalesi yetkilileri ise pandemi sebebiyle ziyaretçi sayısının azaldığı mekana ilginin bu hamleyle artmasını hedefliyor.