Erdoğan’ın Harmony Okullarına Açtığı Davaya Ret

Texas’ta faaliyet gösteren Harmony Okulları’na yönelik Erdoğan tarafından açılan dava reddedildi. Yapılan incelemede hiçbir kusur bulunamadı.
Teksas’ta faaliyet gösteren ve başarılarıyla isminden söz ettiren Harmony Devlet Okulları aleyhine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Amerika’da dava açılmıştı. Okullarda mali usulsüzlük yapıldığı iddia ediliyordu.
Amsterdam & Partners Hukuk firmasını Türkiye Cumhuriyeti’nin finansmanıyla kiralayan Erdoğan’ın açtırdığı dava üzerine okullarda geniş çaplı inceleme başlatıldı.
Amerika’nın saygın gazetesi The Wall Street Journal’in haberine göre; şikayet üzerine Teksas Eğitim Ajansı okulu mali ve idari yönden inceledi. Yaklaşık 10 ay süren incelemenin ardından düzenlenen raporda okullarda hiçbir kusur bulunmadığı belirtildi.
Rapor üzerine Erdoğan’ın avukatlarının açtığı dava reddedildi.
Gazete, Erdoğan’ın Amerika’da açtırdığı davaların, sürgündeki dini lider Gülen’e olan düşmanlığından kaynaklandığını belirtti.
Mali usulsüzlük iddialarıyla ilgili konuşan Harmony Devlet Okulları’nın avukatı Robert Schulman, “Ben 20 yıldır Teksas’ta charter okullar ile çalışıyorum ve böyle bir şey görmedim.” dedi.
Türkiye tarafından, Teksas ve diğer eyaletlerdeki okulları kapatmak için Amsterdam & Partners Hukuk firmasına her ay milyonlarca dolar para ödeniyor.
EKSTRA ÖDENEK
Öte yandan Harmony Okulları’nın eğitim alanında gösterdiği başarılar nedeniyle Teksas Eyaleti tarafından öğretmenlere yönelik ekstra 26 milyon dolar bütçe sağlandığı öğrenildi.