Redhack’ın Ifşa Ettiği E-Postalardan Sonra Doğan Medya CEO’su İstifa Etti

RedHack tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’la yazışmaları ortaya çıkarılan Doğan Medya CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ istifa etti.
Cumhuriyet’in haberine göre, Red Hack’in kendisine ait olduğu iddia edilen e-posta yazışmalarını yayımladığı Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, görevinden istifa etti. Aydın Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ, sızıntılarla ilgili olarak “Benim bilgisayarım maalesef bir şekilde hacklenmiş. Benim günlük bütün raporlarım, rapor dediğim günlük, ben 22 senedir günlük tutuyorum. Hepsi maalesef çalınmış, ele geçirilmiş” demişti.
Doğan Holding kurucusu Aydın Doğan ise yaptığı açıklamada, “Mehmet Ali Yalçındağ herhangi bir yanlış anlamaya meydan vermemek adına, bu yılın başından beri başarı ve özveri ile yürüttüğü görevinden ayrılmak kararını verdi. Mehmet Ali’nin bu hassasiyetine ve kararına saygı duyuyor, tüm hizmetleri için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
DOĞAN’IN SIRLARINI ALBAYRAK’LAR VE SARAY’LA PAYLAŞTIĞI ORTAYA ÇIKTI
Red Hack’in yayımladığı yazışmalarda Yalçındağ’ın rakip Sabah Gazetesi’nin yöneticisi Serhat Albayrak, Bakan kardeşi Beraat Albayrak ve büyük bölümü Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan arasında geçtiği iddia ediliyordu. Yalçındağ, Doğan Medya’da olup biteni neredeyse saat saat bu üç isme raporluyordu. 15 Temmuz öncesi ve sonrası Doğan Medya grubunun yayın çizgisinin nasıl değiştiğini çok net şekilde ortaya koyan yazışmalar, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları yürütülürken ortaya çıkan ve medya tarihine ‘Alo Fatih’ olarak geçen Fatih Saraç ile AKP’li yöneticilerin ilişkilerini benzediği yorumlarına neden olmuştu.
YAYIN YÖNETMENİ DEĞİŞİKLİĞİNİ SARAY’A SORUYOR
RedHack, Yalçındağ ile Doğan arasında geçtiğini öne sürdüğü e-posta trafiğini, Albayrak’ın da mesajlaşmaya eklendiği iddiasıyla duyurmuştu.
Mehmet Ali Yalçındağ olduğu iddia edilen kullanıcının Cumhurbaşkanlığı’ da görevli Hasan Doğan olduğu öne sürülen kişiye attığı e-postada “Konu: Ahmet Hakan, Bildiğiniz gibi uzun zamandır Hürriyet gazetesinde yapılan hatalar, yanlışlar ve gazetedeki satış kaybı sebebiyle mevcut genel yayın müdürünün değiştirilmesi gerektiği konusunda 2 aydır çalışmalar yapmaktayım. Sedat (Ergin/T24) değiştiğinde kim olmalı ki ben kefil olayım diye ciddi bir araştırma yapmaktayım. Sonunda benim sorumluluğumda işi yeni birine teslim edeceğim ama beni zor durumda bırakacak biri olmaması lazım” dediği iddia ediliyordu.
MEDYA YÖNETİCİSİNDEN ERDOĞAN’A: BAŞKOMUTANIM!
Yalçındağ’ın 18 Ağustos’ta “Günlük” olarak ilettiği iddia edilen notunda, “Sağolsun Hasan Doğanın yardımıyla hemen darbe sonrası Sayın CB mızı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim kendisine sayın başkomutanım diye hitap ettim hoşuna gitti, anayasamızda böyle söylüyor sen de rahatlıkla söyle dedi, gülüştük, çok keyifliydi. Ve telefona AD’ı (Aydın Doğan/T24) verdim. Çok uzun zamandır ilk kez telefonla konuştular. Bence iyiydi. Daha sonra aile fertleri bana teşekkür edeceklerine, ‘bizde zannettik ki CB ı kendi aradı babama teşekkür etti dediler. Küçümsediler işi. Beklentileri sayın CB mızın AD’yi arayıp teşekkür etmesiymiş” dediği öne sürülüyordu.