Damat Albayrak’ın Mailinden Aydın Doğan’ın Ses Kaydı ve Tehdit Mektubu Çıktı

RedHack’in ele geçirdiği Berat Albayrak’ın mail adresinde, Aydın Doğan’ın katıldığı toplantının ses kaydı ve tehdit içerikli bir mektup çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sağ kolu durumundaki damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın mail adresinde yer alan ses kaydının Serhat Albayrak tarafından gizlice kaydedildiği iddia edildi. Doğan’ın konuşmasından Hürriyet veya Doğan grubundan gazetecilere hitap ettiği bir ortamda konuştuğu anlaşılıyor. Hem ses kaydı, hem gazete kupürleri açısından Doğan grubunun, Albayraklar ve Erdoğan ailesi tarafından yakın takibe alındığı açıkça görülüyor.
Ses kaydındaki içerikte Aydın Doğan’ın konuştuğu kişilere sert haber yapmama, hükümete yönelik haberlerdeki tavırlarını değiştirme isteklerini dile getirdiği anlaşılıyor. Türk basınında sermayesini batıran işadamlarının yoğunluğunu anlatan Doğan, her iktidarın kendisiyle uğraştığını anlatıyor. RedHack’in yayınladığı ilk bilgiler, ses kaydının Serhat Albayrak’ın mektubundan sonra Doğan’ın bu konuşmayı yaptığı izlenimi veriyor. Öte yandan RedHack, Twitter hesaplarının dün askıya alınmasına da tepki gösterdi. “Asla vazgeçmeyeceğiz. O mailler yayınlanacak.” açıklaması yaptı.
FİŞLEME DOSYASI GİBİ DOĞAN’IN KUPÜR ARŞİVİNİ TUTMUŞLAR
Altı sayfalık mektup ise bol ünlemli ve tehdit cümleleriyle dolu. Mektup, Doğan Medya Grubu ile Turkuvaz Medya arasında 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından yaşanan kısa süreli medya savaşının perde arkasını ele veriyor. Mektubu Serhat Albayrak, Aydın Doğan’a hitaben kaleme almış.
6 sayfalık mektupta, Doğan Medya Grubu’na bağlı basın kuruluşlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hükümet ve yakın kuruluşlara yönelik eleştirel ifadelere Doğan Medya yayın kuruluşlarından neden yer verildiği soruluyor.
Geçmişe dönük (28 Şubat ve 27 Mayıs e muhtıra dönemleri dahil) geniş arşiv tutulduğu, Hürriyet ve benzeri yayın kuruluşlarındaki yazarların Erdoğan ve ailesiyle ilgili yazdığı köşe yazıları ve haberlerin satır satır takip edildiği, arşivlendiği mektuptan anlaşılıyor.
ALBAYRAK, DOĞAN’A ‘DEVLETİN SEÇİLMİŞ İRADESİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYORSUN’ DİYE YAZMIŞ
Yazarların yazıları ve eleştirileri ve tehdit ve hakaret olarak nitelendiriliyor. Serhat Albayrak, bol ünlemli mektubun bir yerinde şöyle diyor: “Siz de takdir edersiniz ki, Recep Tayyip Erdoğan tek başına bir şahıs değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı. Milletin seçtiği bir lider. Dolayısıyla ona ve ailesine gazeteniz yazarları aracılığıyla yönelen her türlü iftira ve hakaret bir açıdan devletin seçilmiş iradesini yok etme niyeti taşıyor. Bu çok açık!” Paragrafın sonunda mektup, ‘kendisine yapılmasını istemediğini başkasına yapma’ diye bitiriliyor.
REDHACK aydin dogan 2016-09-24 14_52_09.jpeg
17-25 ARALIK’A DARBE DEDİNİZ Mİ?REDHACK-Aydin dogan 2016-09-24 14_47.jpeg
REDHACK-aydin dogan 2016-09-24 14_46.jpeg
REDHACK-aydin dogan 2016-09-24.jpeg
REDHACK aydin dogan 2016-09-24 14_53_34.jpeg

RedHack’in yayınladığı Serhat Albayrak’tan Aydın Doğan’a giden 6 sayfalık mektup

‘HESAPLARIMIZ ASKIYA ALINSA DA O MAİLLER YAYINLANACAK’
Önceki gün Albayrak’ın maili ve ICloud hesabını ele geçirdiğini duyuran RedHack’in yöneticilerinden @KızılCanYıldız, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. RedHack’in iki twitter hesabınin hiçbir gerekçe gösterilmeden bugün naskıya alındığını hatırlatan @KızılCanYıldız. RedHack haberi yapan siteler jet hızıyla sansürlendiğini belirtti.
ATEŞİ SİZ İSTEDİNİZ, SICAKTAN ŞİKAYET ETMEYİN!
RedHack’in 1997’den bu yana eylemlerini sürdürdüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Şimdi bir daha tekrar ediyoruz; vicdanlı olmaya devam edeceğiz! Canı cehenneme çek defterlerinizin, kredi kartlarınızın, sahte dünyanızın. Canı cehenneme kapattırdığınız hesapların, öldürme tehditlerinizin, hapis ve işkencelerinizin! Vicdanlı olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz! O mailler ya bu hesaptan ya başka bir hesaptan yayınlanacak! Öyle veya böyle! Sonu ne olursa olsun halkımıza verdiğimiz sözü tutacağız! Birimizi durdurabilirsiniz fakat hepimizi asla! Ateşi siz istediniz ve ateşi isteyen sıcaktan şikayet etmemeli çünkü asıl cehennem şimdi!”
RedHack, Berat Albayrak’ın mail adreslerini ve iCloud hesabını ele geçirdiğini önceki gün ilan etmiş, buna karşın HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ve yazar Aslı Erdoğan başta olmak üzere solcu muhalifler bırakılmadığı takdirde, 20 gb bilgiyi yayınlayacaklarını açıklamıştı.
“Sevgili Enerji bakanı ve milli damat Berat Albayrak, neden maillerine ve icloud hesaplarına giremiyorsun acaba?” diye bir mesajla beraber Berat Albayrak’ın gmail hesabının ekran görüntüsünü yayınlayan RedHack twitter hesabından, “26 Eylül Pazartesi gününe kadar #AlpAltınörs ve #AslıErdoğan başta olmak üzere solcu muhalifler serbest bırakılmazsa 20 GB maili yayınlarız! Maillerde çok önemli bilgiler vardır. O kadar çok mail varki zaten hepsine bakamadık bile.. Şimdi onlar düşünsün ;)” mesajları yollamıştı.
redhack1-848x478