Büyükelçiliği Düşürdükleri Hale Bakın: Gerçek Türk Okulu diye Yola Çıktılar; Mark Twain’ın Önüne Bıraktılar!.

Şener Şen’in yıllar önce “Almanya’ya götürme vaadiyle kamyona bindirdiği gariban insanları İstanbul’a bıraktığı’’ filmdeki olayın bir benzeri Türkiye’nin Bükreş BüyükelçiliğiMüsiad ortaklığı ile Romanya’da gerçek oldu. Bir süre önce “Gerçek Türk okulu istiyoruz” diye imza toplayan Büyükelçilik ve Müsiad derneği, vatandaşları Mark Twain isimli okulun kapısına bıraktı.
musiad
Koltuğunu koruyabilmek için Romanya’nın en başarılı okulları ve hizmet hareketine karşı toptan cadı avı başlatan Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, kontrolündeki Müsiad aracılığıyla bir süre önce “gerçek Türk okulu istiyoruz” hamasetiyle bir kampanya başlatmışlardı. Ancak kampanya büyük bir hüsranla sonuçlandı.
Romanya’da okul açıp, işletmenin, yeterli kadro ve akredite olmanın büyük zorlukları karşısında çark eden Büyükelçilik ve derneği bu kez yeni bir açıklama yaparak “Mark Twain’ isimli Romen okulunu tavsiye ederek kendilerinden okul bekleyen AKP’li fanatikleri sükut-u hayale uğrattı.
“T.C. Bükreş Büyükelçiliği ve Bükreş Ticaret Müşavirliği Duyurusu” adıyla yapılan açıklamada, vatandaşlardan gelen talep üzerine Mark Twain International School ile bir anlaşma sağlandığı duyurusu ile yetinildi.