Chobani Yoğurt Artık Çalışanlarının

Amerika’nın en popüler yoğurt üreticisi konumunda olan Chobani yoğurt sahibi  Türk vatandaşı Hamdi Ulukaya şirketin yüzde 10’luk bölümünü çalışanlarına verdi.
Roi turc du yaourt américain, Hamdi Ulukaya rend ses employés millionaires - Zaman France(1)Amerika’ya bir göçmen olarak 94 yılında giden ve yaptığı küçük yatırım ve yoğurdun karşı konulamaz çekiciliği ile kısa bir sürede Amerika’nın en iyi şirketleri arasına giren Chobani yoğurt alışılmadık bir adım daha attı. Şirketin kurucusu ve Ceo’su Hamdi Ulukaya şirketinde çalışan 2 bin işçiye şirketin yüzde 10’luk kısmını verdi. 2014 yılında yaklaşık 3 buçuk milyar dolar değere ulaşan şirketin çalışanları, verilen yüzde 10’luk kısım ile kişi başına 150 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişen paya sahip olduklar.
Roi turc du yaourt américain, Hamdi Ulukaya rend ses employés millionaires - Zaman France(2)Şirketi ilk açtığında bu kadar başarılı olcakalarını düşünmediğini belirten Chobani yoğurtlarının kurucusu Hamdi Ulukaya ” Bu başarı tüm bu insanlarla, çalışanlarla oldu. Bu başarı onlarız olmazdı ve bunu kendileri hak ettiler. Bu pay kendilerinin hakkı. Bundan sonra işçiler kendi kazançları, kendi şirketleri için çalışacaklar. Daha büyük hedefleri hep beraber ulaşacağız.” dedi.
1994 yılında Amerika’ya giden Hamdi Ulukaya, 2002’de açtığı peynir fabrikası ile başladığı iş hayatına 2005’te satın aldığı ve  ismini Chobani yoğurt olarak devam ettirdiği yoğur fabrikası ile Amerika’nın en ünlü yoğurt markası haline geldi.