Hakan Şükür Romen medyasında: Recep her şeyimi aldı

Eski milli futbolcu Hakan Şükür’ün Alman gazetesine verdiği röportaj, Romen medyasında büyük yankı uyandırdı. Gazeteler, tüm mal varlığını kaybeden Şükür’ün ayakta kalabilmek için Uber şoförlüğü yaptığına  ve kitap sattığına dikkat çekti.

Hakan Şükür’ün Bild gazetesine verdiği röportaja, Romen spor kamuoyu büyük ilgi gösterdi. En çarpıcı başlığı Digisport attı. ”Erdoğan tarafından ‘hain’ ilan edilen Hakan Şükür, kabusu yaşamaya devam ediyor: Recep her şeyimi aldı.” başlığıyla verilen haberde, 5 yıldır Amerika’da bulunan efsane forvetin, bir kafede çalıştığı, bir gün memleketine dönme umudunu içinde sakladığı belirtildi.

Evenimentul Zilei gazetesi, röportajı ”Erdoğan yüzünden sürgüne çıkmış, Türk futbolcularının en büyüklerinden biri çuvalın dibine ulaştı (neyi varsa bitirdi)” başlığıyla okuruna duyururken, Sport.ro sitesi şu başlığı attı: ”Tüm gezegenin tanıdığı futbolcunun, ülkesinden kaçıp her şeyini kaybetmesiyle biten sarsıcı hikayesi”

Ziare.com gazetesi, Hakan Şükür’den ‘Türk futbolunun efsane ismi’ olarak bahsederken, Prosport gazetesi, ‘Erdoğan’la girdiği anlaşmazlık Hakan Şükür’ün hayatını nasıl değiştirdi?’ sorusunun cevabını haberin detaylarında veriyor.

Hakan Şükür, Bild gazetesine verdiği röportajda, Uber ve kitap satışlarından elde ettiği gelirle geçimini sağladığını ve Türkiye’ye olan sevgisinden vazgeçmediğini ifade etmişti.

Türk futbolunun önemli isminin Bild gazetesine verdiği röprotaj büyük ses getirdi.
‘Erdoğan her şeyimi aldı’

Röportajda, kendisiyle bağlantısı olan herkesin az ya da çok sıkıntı yaşadığını aktaran Şükür, şu ifadeleri kullanıyor: ”Erdoğan her şeyi benden aldı. Özgürlük hakkımı, ifade özgürlüğümü, çalışma hakkımı ve ayrıca Türkiye’de para kazanma fırsatımı. Artık mülklerimi bile koruyamıyorum. Herkes şimdi Türkiye’de özgürlük, demokrasi ve hukukun üstünlüğü için mücadele etmeli. Avrupa ve dünyanın geri kalanı bu mücadeleyi desteklemeli. Umarım Cumhurbaşkanı demokrasi, adalet ve insan haklarına dönebilir.”

2015 yılında ABD’ye giden, bir dönem AK Parti milletvekili de olan Şükür’ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmekten yargılandığı davada hakkında yakalama kararı çıkmıştı. Hakan Şükür’ün babası ise Sakarya’da devam eden davada yargılanıyor. Şükür’ün babasının mal varlığı da dondurulmuş durumda.