Romanya, Avusturya deplasmanında 3 puanı kaptı

UEFA Uluslar Ligi’nde gruptaki ikinci maçını oynayan Romanya, güçlü rakibi Avusturya karşısında deplasmanda 3-2 galip geldi.

Denis Alibec’in 3. dakikadaki golüyle neredeyse maça 1-0 önde başlayan Romanya takımı, 17. dakikada Baumgartner’in golüne engel olamadı ve ilk yarı 1-1’lik sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıya da aynı hızda çıkan Mirel Radoi’nin öğrencileri 51 ve 69’uncu dakikalarda bulunan gollerle rahatladı. Romanya 3-1 öne geçtikten sonra iyice geriye yaslanan defans, Mainz’lı santrafor Onisiwo’nun golüne engel olamayınca fark bire indi ve maç 3-2 Romanya lehine sonuçlandı.

Romanya bu sonuçla grupta, liderliğe yükseldi. Gruptaki diğer maçta ise Norveç, deplasmanda Kuzey İrlanda’yı 5-1 gibi rahat bir skorla geçti.

TEKNİK DİREKTÖRÜN İLK GALİBİYETİ

Romanya’nın aldığı sonuç, teknik direktör Mirel Radoi adına ilk galibiyet olarak kayıtlara geçti. Basına konuşan Radoi, ihtiyatı elden bırakmadı. ”Şu anda birinciyiz, ama burada kalmak buraya gelmekten daha zor.” diyen mili takım teknik direktörü, disiplinli oyundan taviz vermeyeceklerini söyledi.

Radoi’a Marius Şumudica’dan övgü geldi. Digisport’a bağlanan Gaziantep teknik direktörü Şumudica, ”Radoi iyi değil, harika bir teknik direktör. Kısa sürede yaptıkları takdiri hak ediyor. Radoi bugün oyunculara kazanma isteğini aşılamıştı.” ifadelerini kullandı.

Romanya 10 Ekim günü Norveç’e konuk olacak, 14 Ekim’de ise Avusturya’yla evinde karşı karşıya gelecek.

FATİH ÖZDEMİR, BÜKREŞ