Avusturya hükümeti resmen onayladı: Romanya ve Bulgaristan Mart 2024’te schengen’e giriyor

Başbakan Marcel Ciolacu müjdeyi verdi: “Romen vatandaşları gelecek yıl Mart ayından itibaren Schengen’in avantajlarından faydalanmaya başlayacak.”

İçişleri Bakanlığı, Romanya ve Bulgaristan’ın 3 ay sonra (Mart 2024) hava ve deniz yolu ile Schengen’e girmesi konusunda Avusturya İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle resmen anlaşmaya varıldığını açıkladı.

ÖNCE HAVA VE DENİZ SONRA KARA YOLU

Bakanlığın açıklamasına göre Schengen’in iki ülkeyle daha genişlemesi anlaşması kademeli şekilde gerçekleşecek. İki ülke ilk olarak, Mart 2024’te hava ve deniz yoluyla serbest bölgeye dahil olacak. Daha sonra karayoluyla schengen’e giriş takvimi için yine müzakereler yapılacak.

BAŞBAKAN MARCEL CİOLACU MÜJDEYİ VERDİ

Romen vatandaşlarının gelecek yıl Mart ayından itibaren Schengen’in avantajlarından faydalanmaya başlayacaklarını açıklayan Başbakan Marcel Ciolacu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “Nihayet, 13 yılın sonunda Romanya schengen’e giriyor. Anlaşma tamam. Gelecek yılın Mart ayından itibaren vatandaşlarımız schengen’in avantajlarından faydalanmaya başlayacak. Dolaylı olarak Köstence Limanı’nın önemi daha da artacak. Ayrıca karayoluyla schengen müzakerelerinin de gelecek yıl bitirebileceğimize inanıyorum.” dedi.

Ciolacu, schengen yolunda gösterdikleri yoğun gayretlerinden dolayı bütün bakanlık yetkililerine ve bürokratlara teşekkür etti.