Münih’te 650 bin euroluk mücevherle yakalanan emekli Romen çiftin kim olduğu ortaya çıktı!

Münih Havalimanında 650 bin euroluk mücevherlerle yakalanan karı koca emekli çift; 130.000 bin euroluk ithalat vergisini ödemenin yanı sıra hapis cezası ile de karşı karşıya kalabilecek.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Münih gümrüğünde 650 bin euro değerinde pahalı saat ve mücevherlerine el konulan emekli Romen çiftin kim olduğu ortaya çıktı.

MÜCEVHERLER ESKİ EKONOMİ BAKANI VE EŞİNE AİT ÇIKTI

Pahalı saat ve mücevherin sahiplerinin Romanya eski ekonomi Bakanı (2008-2010) ve Bükreş eski Belediye Başkanı (2005-2008) Adriean Videanu (62) ve eşi Miorița Videanu (61) olduğu açıklandı.

VİDEANU: VERGİ KANUNU KONUSUNDA YANLIŞ ANLAŞILAN BİR DURUM VAR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adriean Videanu, Almanya’dan transit geçtiklerini, AB vergi kanunu konusunda yanlış anlaşılan bir durum olduğunu belirterek, “Vergimi, son yolculuk yerim olan Romanya’da ödeyecektim, ilk gelinen AB ülkesinde ödeneceğini bilmiyordum.” dedi.

HAKKINDA AÇILAN DOĞALGAZ DAVASINDAN BERAAT ETMİŞTİ

Eski Liberal Demokrat Parti (PDL) Liderliği de yapan Videanu, 2012 yılında bir işadamından devlete doğalgaz satın alınmasıyla ilgili hakkında açılan yolsuzluk davasından beraat etmişti.

SADECE 1 KOL SAATİNİN DEĞERİ 150 BİN EURO

İsviçre’den Almanya’ya gitmek isteyen 61 ve 62 yaşlarındaki emekli karı koca, Münih havalimanında kontrole tabi tutulmuş, aramada ele geçirilen değerli eşyalar arasında 150 bin euro değerinde Patek Philip marka lüksü bir kol saati, ve yarım milyon euro değerinde elmas, zümrüt kaplı bir kolye yer alıyor.

430 EURONUN ÜZERİNDEKİ EŞYALAR BEYANA TABİ

Almanya Gümrük Mevzuatı, değeri en fazla 430 euroya kadar olan eşyaların gümrüksüz ithalatına izin veriyor. Bunun üstündeki eşyaların beyan edilmesi zorunlu.

ÇİFTİ 130 BİN EURO VERGİ BEKLİYOR

Karı koca emekli çift, şimdi değerli mücevherlerin 130.000 bin euro tutan ithalat vergisi cezası ödemek zorunda kalacağı açıklandı.