Dünyanın en güzel dağ yolu: Transfăgărășan

Çılgın virajları ve muhteşem manzaraları ile dikkat çeken Transfăgărășan yolu, 50 yıl önce (20 Eylül 1974) hizmete girdi.

Karpatların tepesinde; çılgın virajları ve muhteşem manzaraları ile dikkat çeken 91 km. uzunluğundaki dünyanın en güzel dağ yolu #Transfăgărășan, 50 yıl önce (20 Eylül 1974) hizmete girdi.

Yaklaşık 2042 mt. yüksekliğe sahip, kıvrıla kıvrıla uzanan yol, #Argeş’in Arefu ilçesinin 61. kilometresinde (DN7C) başlıyor ve #Sibiu’daki DN1 ile kesiştiği noktada (Cârtisoara) sona eriyor.

ADRENALİN TUTKUNLARININ TERCİH ETTİĞİ YOL

Üzerinde; 27 köprü ve çok sayıda tünel, viyadük yer alan görkemli yolun en fazla ziyaretçileri; #adrenalin tutkunu motosikletçiler ve dağ turizmcileri oluşturuyor.

İKİ BÖLGEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Transilvanya ile Muntenia bölgelerini birbirine bağlayan ve dünyanın en güzel dağ yolu olarak gösterilen Transfăgărășan yolu, 91 km. uzunluğunda.

200 PORSHE ARABA İLE TUR DÜZENLEDİLER

Dünyanın en güzel yolları arasında gösterilen Romanya’nın Karpatlardaki Transfagărășan dağ yolunun yapılışının 50’inci yıldönümünü ilginç bir etkinlikte kutlandı. Romanya Porsche Kulübü üyeleri, 200 araçla muhteşem dağ yolunda unutulmaz bir tur düzenledi.