Yaya yolundaki çocuğa çarparak ölümüne neden olan polise 3 yıl hapis

Bükreş Sektör 1’deki Laminorului Bulvarı’nda seyreden polis memuru C. P. idaresindeki resmi araç, yaya geçidindeki iki kız çocuğuna çarpmış, kazada Raisa isimli kız, olay yerinde hayatını kaybetmiş, başka bir çocuk ise yaralanmıştı.

İki yıl önce Bükreş’te 13 yaşındaki bir kız çocuğunun ölümüne neden olan polis memuruna (C. Popescu) 3 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca, polisin kayıtlı bulunduğu sigorta şirketinin ölen çocuğun ailesine 700 bin euro tutarında manevi tazminat ödemesine de karar verdi.

POLİSE, AŞIRI HIZ VE YAYALARA YOL VERMEME SUÇLAMASI

Ocak 2022′de 13 yaşındaki #Raisa isimli kız çocuğunun ölümüne, bir çocuğun da yaralanmasına neden olan polis memuru, Salı günü Bükreş Temyiz Mahkemesinde görülen davada; kasıtsız adam öldürme ve yaralama suçundan üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, polis memurunu; yüksek hızda araç kullanmak ve yayalara yol vermeme yönüyle kusurlu buldu.

13 Ocak 2022’de Bükreş’in Sektör 1 Bölgesi Laminorului Bulvarı’nda seyreden polis memuru Constantin Popescu idaresindeki resmi araç yaya geçidindeki iki kız çocuğuna çarpmış, kazada Raisa, olay yerinde hayatını kaybetmiş, diğer çocuk ise yaralanmıştı.