Edi Iordanescu milli takımı bırakıyor

Romanya Futbol Federasyonu (FRF) Başkanı Răzvan Burleanu (solda), son 25 yılın en önemli başarısını gösteren Romanya Milli Takımı’ndan ayrılan Edi (Edward) Iordanescu’ya teşekkür etti.

Edi (Edward) Iordanescu (46), iki yıldır başında bulunduğu ve önemli başarıları imza attığı Romanya A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğünden ayrılıyor. Futbol Federasyonu (FRF), teknik direktör Iordanescu ile Temmuz ayı sonundan itibaren sözleşmenin sona ereceğini duyurdu.

ROMANYA, EURO 2024 BAŞARISI İLE DİKKAT ÇEKTİ

Iordanescu, 2022’nin başında Milli Takıma teknik direktör olarak atandı. EURO 2024′te dikkat çekici bir performansa imza atan Iordanescu, Romanya’yı ilk 16’ya yükseltme başarısı gösterdi.

Iordanescu, Facebook’ta yaptığı açıklamada söz verdiği gibi takımı Avrupa Şampiyonası’na götürdükten sonra milli takımdaki görevinin bittiğini düşündüğünü, artık futbola biraz ara verip antrenörlük işi nedeniyle ihmal ettiği ailesine daha çok odaklanmak istediğini de sözlerine ekledi.

Edward Iordănescu, futbol kariyeri boyunca dokuz takımda forma giydi. Babası Anghel Iordănescu gibi, hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerine Steaua Bükreş’te başladı. Edward Iordănescu’nun Milli Takımdaki performansı şöyle: Oynanan maçlar: 28, galibiyet: 10, beraberlik:10, yenilgi:8

“ROMANYA SON 25 YILIN EN ÖNEMLI BAŞARISINI GÖSTEDİ”

Romanya Milli Takımının son 25 yılın en önemli başarısını gösterdiğini açıklayan Romanya Futbol Federasyonu (FRF) Başkanı Răzvan Burleanu ise yaptığı açıklamada, Iordanescu’nun milli takımın başından ayrılma nedeninin para olmadığını, ailesine daha fazla vakit ayırmak istediğine dikkat çekti.

Burleanu, Edi ile devam etmeyi istedik. Fakat kararına saygı duyuyoruz. Romanya futbolunda son 25 yılın en önemli başarısını elde eden Edi Iordănescu’ya minnettarız.” dedi.

ADI MİLLİ TAKIM İÇİN KONUŞULAN İSİMLER ARASINDA ‘HAGİ’ DE VAR

Diğer taraftan Iordanescu’nun yerine Milli Takımın başına geçecek sürpriz isimler de konuşulmaya başlandı. Bunlar arasında Gheorghe Hagi’nin (59) de yer alıyor. Hagi, halen efsane uzun süredir sahibi olduğu Farul Constanta’yı çalıştırıyor. İsmi geçen diğer bazı adaylar arasında; Adrian Mutu ve Mirel Rădoi da yer alıyor.

Edward Iordănescu, iki yıldır başında bulunduğu Romanya Milli Takımı’nda son 25 yılın önemli başarılarını yakaladı. Romanya, Euro2024’teki başarısı ile dikkat çekmişti.