Bükreş Arena’da ‘Anadolu Kültür ve Yemek Festivali’ rüzgârı esti

‘Anadolu Yemek ve Kültür Festivali (Anatolian Food Fest), bu yılın ilk sezon açılışını hafta sonu Bükreş Ulusal Arena’da gerçekleştirdi.

Romanya’da marka haline gelen ‘Anadolu Yemek ve Kültür Festivali (Anatolian Food Fest), bu yılın ilk sezon açılışını hafta sonu Bükreş Ulusal Arena’da gerçekleştirdi. Üç gün boyunca hem kalplere hem de midelere ziyafet çeken festival, Bükreşlilerin akınına uğradı.

ZENGİN STANTLARI İLE DİKKAT ÇEKTİ

Birbirinden zengin 30’a yakın yemek, sanat ve gösteri stantlarının yer aldığı etkinlikte özellikle; künefe, lahmacun, gözleme, kebap, su böreği, baklava, dondurma, tantuni ve geleneksel Anadolu yemek ve tatlılarının olduğu stantlarda uzun kuyruklar oluştu.

Türk çayı ve kumda pişen telveli kahve de misafirleri mest etti. Festival süresince, sema, âşuk ile maşuk oyunu, şarkı, folklor gösterileri ve çocuklara yönelik sahne etkinliklerinin yanı sıra kına sanatlarının yer aldığı stant da büyük ilgi gördü.

FARKLILIKLARI BULUŞTURAN FESTİVAL

Farklı milletlerden yüzlerce gönüllünün görev yaptığı renkli organizasyon, üç gün boyunca (28-30 Haziran) binlerce kişi tarafından ziyaret etti. Festival, sadece Anadolu mutfağının zengin kültürü, leziz tatları ile değil, aynı zamanda farklı toplumları bir araya getirmesi, karşılıklı anlayış ve saygıyı teşvik etmesi açısından da örnek gösteriliyor.

TÜRK-ROMEN DOSTLUĞUNA BÜYÜK KATKILAR SAĞLIYOR

Tuna Vakfı, Lumina Eğitim Kurumları ve Evrensel Değerler-Diyalog Derneği (ADVU) gönüllülerinin ortak organizasyonu ile gerçekleştirilen festival, Romen vatandaşları tarafından çok seviliyor. Her yıl günler öncesinde festival tarihini sabırsızlıkla bekliyorlar. Organizasyondan haberdar olan diğer illerdeki Romenler de festivalin kendi illerinde de düzenlenmesi için vakıf yetkililerine mesajlar gönderiyorlar.

Türk–Romen dostluğuna da büyük katkılar sağlayan festivalden elde edilen gelir, mağdurlara harcanıyor.  

FESTİVAL KERVANI SONBAHARA KADAR DEVAM EDECEK

Romenler tarafından her yıl yaz aylarında merakla beklenen Festival Kervanı, yoğun talep nedeniyle sonbahara kadar Başkentin yanı sıra diğer birçok bölge ve illerde de sürprizlerle dolu organizasyonlarına devam edecek.