Ukrayna’yı 3-0 yenen Romanya’dan ‘Euro 2024’e muhteşem başlangıç

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu ilk maçında Romanya, güçlü rakibi Ukrayna'yı 3-0 yenerek önemli bir başarıya imza attı.

Romanya Milli Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu ilk maçında, Ukrayna’yı 3-0 yendi. Romanya, 66 bin kişilik Münih Futbol Arena’da oynadığı maçta adeta şov yaptı. 

Ukrayna karşısında müthiş bir oyun ortaya koyan Romanya 3-0’lık net galibiyetle turnuvaya ‘merhaba’ dedi. Eleme gruplarını namağlup bitiren Romanya, Ukrayna karşısında da kazanmayı başardı ve E Grubu’nda ilk 3 puanını aldı.

Süper Lig’den 4 oyuncuyu kadrosunda bulunduran Romanya’ya galibiyeti getiren golleri; Nicolae Stanciu, Razvan Marin ve Denis Dragus kaydetti. 

Gaziantep FK’de oynayan Florin Nita ve Denis Draguș maça 11’de başlarken, Sorescu ile Konyasporlu Cicaldau maçı yedek kulübesinde tamamladı. 

29. dakikada Romanya, Nicolae Stanciu’nun golü ile maçta öne geçti. Andriy Lunin’in kısa düşen pasında topla buluşan Dennis Man pasını Nicolae Stanciu’ya aktardı. Nicolae Stanciu’nun ceza yayından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutunda meşin yuvarlak Andriy Lunin’in sağından üst köşede ağlarla buluştu.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

53’te Romanya, Razvan Marin’in golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası yakınında Mykola Shaparenko’dan seken topu önünde bulan Razvan Marin’in, uzak bir mesafeden kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutunda meşin yuvarlak Andriy Lunin’in sağından köşede ağlara gitti.

DRAGUS FARKI 3’E ÇIKARDI

57. dakikada Romanya, Denis Dragus’un golü ile maçta farkı üçe çıkardı. Sağ kanattan paslaşarak kullanılan korner sonrasında Dennis Man’ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Denis Dragus, yakın mesafeden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Andriy Lunin’in yanından ağlara bıraktı.

Romanya bu golle Ukrayna’nın fişini çekti ve EURO 2024’e 3 puanlı muhteşem bir başlangıç yaptı.   

ROMANYA, REKABETTEKİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SÜRDÜRDÜ

Romanya ile Ukrayna, milli takımlar düzeyinde 7. kez karşılaştı. İki takım arasında daha önce yapılan 6 müsabakada Romanya 3, Ukrayna ise 2 kez kazandı. Bir karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Romanya’nın kaydettiği 14 gole, Ukrayna 10 golle karşılık verdi.

Romanya, 7. müsabakada dördüncü galibiyetini alırken, attığı gol sayısını da 17’ye yükseltti.