Hagi’nin adı Köstence’de yaptırılacak yeni stadyumda yaşayacak

Romanya'nın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi (59) adına doğduğu Köstence ilinde yaklaşık 100 milyon euro maliyetle 18 bin kişilik yeni bir stadyum inşa edilecek.

Romanya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi iki futbolcusu (Gheorghe Hagi) ve (Nicolae Dobrin) adına, doğdukları şehirlerde 2 yeni stadyum yaptırılacak.

İKİ FUTBOLCUNUN İSMİ STADYUMDA YAŞATILACAK

Başbakan Marcel Ciolacu, Romanya’nın en büyük 2 futbolcusunun ismini, yaptıracakları iki yeni stadyumla yaşatacaklarını söyledi. Ciolacu, stadyum yaptırma kararında kendisine teklif ve tavsiyelerde bulunan spor danışmanı eski futbolcu Gheorghe Popescu’ya teşekkür etti.

HAGİ STADYUMU 100 MİLYON EUROYA MAL OLACAK

Bugün düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında onaylanan kararda, ‘Karpatların Maradonası’ lakabı ile tanınan efsane futbolcu Gheorghe Hagi (59) adına doğduğu Köstence ilinde yaklaşık 100 milyon euro maliyetle 18 bin kişilik yeni bir stadyum inşa edilecek.

NİCOLAE DOBRİN ADINA PİTEŞTİ’DE STADYUM YAPTIRILACAK

Romanya futbol tarihinin en iyi futbolcuları arasında gösterilen Nicolae Dobrin (1947-2007) adına ise doğduğu Piteşti şehrinde toplam 15 bin 200 kişilik (75 milyon euro maliyetle) yeni bir stadyum yaptırılacak.

Başbakan Marcel Ciolacu (sağda), 2 futbolcu adına yaptıracakları yeni stadyum kararında kendisine teklif ve tavsiyelerde bulunan spor danışmanı eski futbolcu Gheorghe Popescu’ya teşekkür etti.