Romanya, Astronomi ve Astrofizik Olimpiyatlarına da damgasını vurdu

Romen öğrenciler ‘Uluslararası Astronomi ve Astrofizik Olimpiyatları’na da (IOAA) damgasını vurdu. 5 madalya ile önemli bir başarıya imza atan Romanya Milli Takımı’nı temsil eden 5 öğrenciden 4’ü Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB)’den.

Bilim Olimpiyatlarındaki başarılarını sürdüren Romen öğrenciler ‘Uluslararası Astronomi ve Astrofizik Olimpiyatları’na da (IOAA) damgasını vurdu. 5 madalya ile önemli bir başarıya imza atan Romanya Milli Takımı’nı temsil eden 5 öğrenciden 4’ü Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi.

Polonya’nın Chorzow şehrinde 10-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Olimpiyatlara, 53 ülkeden 250 öğrenci katıldı. Çekişmeli geçen yarışmada Romanya Takımı; 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 5 madalya ile önemli bir başarıya imza attı.

OLİMPİYATIN EN YÜKSEK PUANINI ICHB ÖĞRENCİSİ ELDE ETTİ

Yarışmanın teorik kısmında en yüksek puanı elde eden Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi öğrencisi Dragomir Andrei, altın madalya kazanırken, 3 öğrenci gümüş ve 1 öğrenci de bronz madalyaya layık görüldü.

EĞİTİM BAKANLIĞI: ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ

Astronomi Olimpiyatlarında Romanya’yı temsil eden öğrencilerin başarısını sosyal medya sayfasından tebrik eden Eğitim Bakanlığı, koordinatör öğretmen ve okul yetkililerine de kazanılan başarıdan dolayı kutladı.

Lumina Eğitim Kurumları‘ndan yapılan yazılı açıklamada da başarılı öğrencileriyle gurur duyulduğu belirtildi.

Olimpiyatlardaki önemli başarı, Romanya’daki yazılı, görüntülü ve sosyal medyada geniş yer aldı.

Yarışmanın en yüksek puanını elde eden Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi Dragomir Andrei, altın madalya kazandı.

MİLLİ TAKIMI OLUŞTURAN ÖĞRENCİLER VE KAZANDIKLARI MADALYALARI

  • Altın madalya (En yüksek puan) :  Dragomir Andrei – ICHB
  • Gümüş Madalya:                        :  Mendel Mendelsohn – ICHB
  • Gümüş Madalya                       :  Bogdan Ciocarlan – ICHB
  • Gümüş Madalya                     : Teofil Voicu- Cluj Emil Racoviță Koleji
  • Bronz Madalya                     : Necula George Vladimir – ICHB