Bakımevleri skandalı hükümeti sarsıyor: Çalışma Bakanı Marius Budăi istifa etti

Çalışma Bakanı Marius Budăi, ülke genelindeki bakımevlerinde yaşanan skandaldan sonra Bakanlığının denetimlerdeki kusuru nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

İlfov bölgesindeki bakım evlerindeki skandal, bürokratlardan sonra hükümeti de sarsıyor. Çalışma Bakanı Marius Budăi, yaşlı ve engellilere hizmet veren bakım evlerinde ortaya çıkan skandal nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Budăi, bakımevleri ile ilgili aylardır yoğun şikayetlerin geldiği Çalışma Bakanlığı’nda gerekli tedbir ve soruşturmaları yapmamakla suçlanıyordu.

BAŞBAKAN: YAŞLILAR ÜZERİNDEN RANT SAĞLANMIŞ

Çalışma Bakanı’nın istifası ile ilgili açıklamalarda bulunan başbakan Marcel Ciolacu, bakımevlerindeki durumu korkunç olduğunu belirterek, „Hem özel hem de devlet ortaklığı ile sürdürülen bakımevlerindeki durumun maalesef amacından uzaklaştığını görüyoruz. Bu kurum ve sektörün yaşlılarımız üzerinden bile ne pahasına olursa rant peşinde koşan, çıkarcı bir iş haline geldiğini kanıtlayan pek çok gelişmeye şahit olduk. Bu sabah, bana istifasını sunan Çalışma Bakanı Marius Budăi ile görüştüm. Kendisine teşekkür ettim. İstifayı, böyle bir krizin sonucunda doğal olarak kabul ediyorum.”

15 BAKIMEVİ KAPATILDI, 26’SININ RUHSATI İPTAL EDİLDİ

Diğer taraftan ülke genelinde sosyal bakım evleri ve yurtlarla ilgili denetimler devam ediyor. Müfettişler, şu ana kadar ülke genelinde 1500 kontrol yap gerçekleştirdi. Çok sayıda usulsüzlük tespit edilen 15 huzurevi kapatılırken, 26’sının ruhsatı iptal edildi. Denetimlerde 800 bin lei tutarında da ceza kesildi.