Bükreş: Oy torbaları Türkiye’ye gönderildi

Oy zarflarını içeren mühürlü torbaları taşıyan diplomatik kuryeler ve eşlik eden siyasi parti temsilcileri Türkiye’ye hareket etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Romanya’da iki gün süren oy verme işlemi dün akşam sona erdi. Mühürlenen oy torbaları, parti temsilcileri ve diplomatik görevlileri tarafından Türkiye’ye doğru yola çıktı. Toplam 10 bin 172 seçmenin olduğu Romanya’da 2.turda seçmenlerin yaklaşık yüzde 46’(4 bin 602 kişi) sandık başına gitti. Bükreş’te oylarını kullananların toplam sayısı; 3 bin 902, Köstence’de ise 700 kişi olarak açıklandı.

14 Mayıs için düzenlenen ilk turda ise Romanya’daki seçmenlerin yüzde 45’i (4 bin 513) sandık başına gitmişti. İlk turda Bükreş’te oy kullananların toplam sayısı; 3 bin 846, Köstence’de ise 667 kişi olarak açıklanmıştı.

OY KULLANMA SÜRECİ SORUNSUZ TAMAMLANDI

Romanya’daki oy torbalarının Türkiye’ye gönderildiğini belirten Bükreş Büyükelçisi’nden yapılan açıklamadaÜlkemizdeki Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tur oylaması için Büyükelçiliğimizde iki günlük oy kullanma süreci sorunsuz tamamlanmıştır. Oy kullanan vatandaşlarımıza ve görev alan herkese teşekkür ediyoruz. Oy zarflarını içeren mühürlü torbaları taşıyan diplomatik kuryelerimizi ve eşlik eden siyasi parti temsilcilerini havalimanından ülkemize uğurladık.”

YURT DIŞINDA VE GÜMRÜKLERDE KAÇ KİŞİ OY KULLANDI

Bu arada Yurt dışında Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun açıklamasına göre Yurt dışındaki temsilciliklerde ve gümrüklerde 3’üncü günde 1 milyon 150 bin kişiyi geçtiği belirtildi.

YURT DIŞI OYLARIN SAYIM VE DÖKÜM İŞLEMLERİ

Yurt dışından ağzı mühürlü olarak Türkiye’ye getirilecek oy torbalarının sayım ve dökümü, yurt içerisinde oy verme süresinin bittiği 28 Mayıs saat 17.00’den sonra genel esaslara uygun şekilde, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunun denetimi altında, sandık kurullarına açtırılarak yaptırılacak. Tutanak altına alınacak sonuçlar Ankara İl Seçim Kuruluna iletilecek.