İtalya’da bu kasabaya taşınana 30 bin euro teşvik verilecek!

İtalya’nın güneyindeki Presicce-Acquarica, kasabaya taşınmak isteyenlere 30.000 Euro’ya kadar teşvik veriyor. Kasaba yönetimi ayrıca her yeni doğan bebek için ailelere 1000 Euro yardım sağlayacak.

Euronews’te yer alan habere göre azalan nüfusla mücadele eden kasaba, ev satın alan ve oturum için kayıt yaptıranlara maddi destekte bulunacağını duyurdu. İtalya’nın Puglia bölgesinin güney ucundaki Lecce şehrine bağlı Presicce’nin nüfusu, sakinlerinin daha iyi iş olanakları arayışıyla şehirlere taşınması nedeniyle giderek azalıyor.

İKEMATGAHIN KASABAYA TAŞINMA ŞARTI

Belediye meclisi, nakit teşvikleriyle yeni ev sahiplerini bölgeye çekmeyi amaçlıyor. Programın detayları kesinleşmedi ancak başvurular yakında belediyenin web sitesinden yapılabilecek. Başvurmak için bireylerin veya ailelerin resmi ikametgahlarını bu kasabaya taşımaları; ayrıca kasabadaki mülklerin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturan 1991 yılından önce inşa edilmiş bir eve yatırım yapmaları şart koşuluyor.

Ev satın alma maliyeti, belediye meclisi tarafından sağlanan hibe ile sübvanse edilebilecek. Müstakbel ev sahipleri için en fazla ödenecek tutar, 30.000 Euro olarak belirlendi. Belediye, ayrıca kasabanın yaşlanan nüfusuyla mücadele için teşvikler sunuyor. Geçen yıl 150 ölüme karşılık sadece 60 doğumun gerçekleşmesinin ardından kasaba, her yeni doğan için 1.000 Euro hibe edecek.

ZEYTİNLİKLERLE DOLU EN GÜZEL KÖYLERDEN BİRİ!

Salento olarak bilinen bölgede yer alan Presicce-Acquarica, İtalya’nın en güzel köylerinden biri olarak biliniyor. Sokakları süslü Barok saraylarla kaplı kasabanın çevresindeki kırsal alan zeytinliklerle dolu. Burada üretilen yüksek kaliteli yağdan dolayı kasaba, “yeşil altın şehri” olarak nitelendiriliyor. İyon Denizi’nin turkuaz suları ile Gallipoli ve Santa Maria di Leuca sahil kasabaları kısa sürüş mesafede.