İntihalle suçlanan Eğitim Bakanı Sorin Cîmpeanu istifa etti

Eğitim Bakanı Sorin Cîmpeanu, doktorasındaki intihal iddiaları sonrasında istifa ettiğini açıkladı.

Doktorasında intihal yaptığı iddialarına maruz kalan Eğitim Bakanı Sorin Cîmpeanu istifa ettiğini açıkladı.

Gazeteci Emilia Șercan’ın PressOne üzerinden yayınladığı intihal iddiaları üzerine gelen tepkiler sonrasında istifa eden Eğitim Bakan Cîmpeanu, sosyal medya hesabından paylaştığı istifa açıklamasında, “Kendi inisiyatifimle Eğitim Bakanlığı görevimden istifa etmeye karar verdim. Eğitim sistemindeki temel reformları başlatmak benim için bir şans ve onurdu.” dedi.

‘ZOR BİR DÖNEMDE GÖREV YAPTIM’

Korona salgını gibi zor bir dönemde göreve başladığını belirten Cîmpeanu, “Bir şeyleri daha iyiye götürme arzusuyla geldim. Görevime benzeri görülmemiş bir sağlık krizinde başladım ve tüm görevim süresince öğrencilerin fiziksel olarak okula gitmeleri için mücadele ettim. Eğitim fonlarının arttırılmasını sağladım.” diye yazdı.

İSTİFAYI KABUL EDEN BAŞBAKAN TEŞEKKÜR ETTİ

Başbakan Nicolae Ciucă ise yaptığı açıklamada Eğitim Bakanı Sorin Cîmpeanu’nun istifasını kabul ettiğini belirterek kendisine Romanya eğitim sistemine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Ciucă, yeni bir eğitim bakanının atanması konusunda PNL ve koalisyon ortakları ile yapacağı görüşmeler neticesinde karar verileceğini belirtti.