Putin lehine tezahüratları protesto eden Lucescu, basın toplantısına çıkmadı: Yazık!

Dinamo Kiev teknik direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçeli taraftarların ‘Putin’ lehine attığı sloganlar ve yaptığı tezahüratları protesto ederek basın toplantısına katılmadan stadyumdan ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Fenerbahçe-Dinamo Kiev arasında oynanan maçta ‘Putin’ krizi yaşandı. Dinamo Kiev teknik direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçeli taraftarların ‘Putin’ lehine attığı sloganlar ve yaptığı tezahüratları protesto ederek basın toplantısına katılmadan stadyumdan ayrıldı.

DİNAMO İLK GOLÜ ATINCA ‘PUTİN’ LEHİNE TEZAHHÜRAT YAPILDI

Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’in 57. dakikada Buyalskiy’nin golüyle 1-0 öne geçmesi sonrası Fenerbahçe’de taraftarların bir bölümü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için tezahürat yaptı. Olay, sosyal medyada büyük tepki topladı.

LUCESCU’DAN TEPKİ: “TARAFTARLARI HESABA KATMAMIŞIZ, YAZIK!”

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılmadı. Yayıncı kuruluşa verdiği demeçte ise Lucescu taraftarın tezahüratına tepki gösterdi. Daha önce Galatasaray ve Beşiktaşı da çalıştıran tecrübeli teknik direktör “Her şey planımız dahilindeydi. Plan işledi ve kazandık. Ama taraftarları hesaba katamamışız böylesi tezahüratlar beklemezdim, yazık,” ifadelerini kullandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2’nci Ön Eleme Turu rövanş karşılaşmasında deplasmanda Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup eden Dinamo Kiev, adını 3’üncü ön eleme turuna yazdırdı.

UKRAYNA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ TEPKİ GÖSTERDİ

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, sosyal medya hesabı üzerinden Türkçe yaptığı yorumda “Fenerbahçe taraftarlarından, ülkemizi bombalayan Rus katil ve saldırgan lehine destek sözlerini duymak çok üzücüdür. Dost Türkiye halkına Ukrayna’ya desteği ve taraftarların uygunsuz eylemlerine ilgili değerlendirmesi için minnettarım,” dedi.

UEFA İCRA KURULU TOPLANDI

Hakem yorumcusu Ahmet Çakar’ın iddiasına göre UEFA İcra Kurulu, acil koduyla telekonferansla toplandı. Maçın gözlemcisi ve temsilcisiyle görüşme gerçekleştirildi.