Fizik Olimpiyatlarında da Avrupa’yı geride bırakan Romanya, dünya 2’inciliğini kazandı

Romen öğrenciler, Uluslararası Fizik Olimpiyatlarında (IPhO2022); 4 altın ve 1 gümüş madalya ile Avrupa 1’inciliği ve dünya 2’inciliğini kazandı.

Romen öğrencilerin uluslararası başarıları sürüyor. Uluslararası Fizik Olimpiyatlarında (IPhO2022); 4 altın ve 1 gümüş madalya ile Avrupa 1’inciliği ve dünya 2’inciliğini kazandı.

BAŞBAKAN CİUCA: “BU BAŞARILAR OKULLARIMIZIN KALİTESİNİ İSPATLIYOR”

Romen öğrencilerin Fizik Olimpiyatlarında da gösterdiği başarıyı tebrik eden başbakan Nicolae Ciucă, “Matematikte olduğu gibi Fizikte de Avrupa’nın en iyisi ve dünyanın en iyi 2’inci takımına sahibiz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Öğrencilerimizin Fizik Olimpiyatlarındaki başarıları da eğitim sistemimiz ve okullarımızın kalitesini ispatlıyor.” dedi.

EĞİTİM BAKANI CÎMPEANU: “SİZİNLE GURUR DUYUYORUM”  

Olimpiyat başarısını sosyal medya hesabından “#Mândridevoi -Sizinle gurur duyuyorum” hashtag’ı ile paylaşan Eğitim Bakanı Sorin Cîmpeanu, İsviçre’nin ev sahipliğinde online olarak düzenlenen Olimpiyatlara katılan 5 Romen öğrenciden 4’ünün altın, 1 öğrencinin de gümüş madalya kazandığını hatırlattı.

Bu sene 52’incisi düzenlenen ve 369 öğrencinin katıldığı Fizik Olimpiyatlarında Romanya Fizik Takımının açık ara Avrupa 1’inciliğini ve dünya 2’inciliğini kazandığına dikkat çeken Bakan Cîmpeanu, “Bu önemli başarıyı yakalayan öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

5 OLİMPİYATÇIDAN 4’Ü LUMİNA ÖĞRENCİSİ

Romanya’ya dünya ikinciliğini kazandıran 5 öğrenciden 4’ü Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi. İşte başarılı öğrenciler ve okulları:

  • Vlad Ștefan Oros / Grigore Moisil – Altın  
  • Andrei-Darius Dragomir / ICHB   – Altın
  • Alexandru Momoiu / ICHB         – Altın
  • Răzvan-Gabriel Marcu / ICHB  – Altın             
  • George-Cristian Ardeleanu / ICHB – Gümüş