Romanya, kızlar matematik olimpiyatlarında Avrupa şampiyonu

Macaristan’da düzenlenen Avrupa kızlar matematik olimpiyatlarında (EGMO 2022) Romanya, takım halinde 112 puanla 1’inci geldi.

Avrupa kızlar matematik olimpiyatlarında (EGMO 2022) büyük başarı kaydeden Romanya, takım halinde 112 puanla 1’inci geldi. 1 altın 3 gümüş madalya elde eden Romanya ekibindeki 4 öğrenciden 3’ünü Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı okul öğrencileri oluşturdu.

Romen ekibi, bu başarıları ile 11 yıllık olimpiyat tarihindeki en iyi derecelerini elde etmiş oldular.

4 ÖĞRENCİDEN 3’Ü LUMİNA OKULLARINDAN

Macaristan’ın Eger kentinde 6-12 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenen 11’inci Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’na katılan Romanya ekibindeki 4 öğrenci, başarıları ve okulları şöyle:

  • Diana Țolu / Altın / ICHB – 12. sınıf öğrencisi  
  • Elisa Ipate / Gümüş / ICHB – 9. Sınıf öğrencisi   
  • Lucia Râșnoveanu / Gümüş / ICHC – 11. sınıf öğr
  • Cezara Danciu / Gümüş / Tudor Vianu 10.sınıf öğrencisi

BĂLUNĂ: ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI TESADÜFİ DEĞİL

Ekip koordinatörü profesör Mihai Bălună, pandemi sonrasında fiziki olarak düzenlenen ilk olimpiyatlarda Romanya ekibinin daha önceki çevrimiçi olimpiyatlardaki başarılarının teyid edildiğini söyledi.

Bălună, “Son iki senedir fiziki olarak olarak düzenlenen ilk olimpiyat yarışması oldu. Öğrencilerimizin başarısı tesadüfü değil. Çok ciddi ve düzenli hazırlandılar. Bu başarı beni şaşırtmadı. Bu aynı zamanda kızların geldiği okullarda verilen matematik eğitiminin ciddiyetini gösteriyor.”  dedi.