İçişleri Bakanı Bode: Ukrayna’dan 10 binden fazla sığınmacı Romanya’ya giriş yaptı

İçişleri Bakanı Lucian Bode, Ukrayna’dan son 24 saat içerisinde Romanya’ya 10 bin 624 sığınmacının giriş yaptığını açıkladı.

Ukrayna’daki Rus işgalinden en çok komşu ülkeler etkileniyor. Kuzey ve doğu bölgesinden Ukrayna ile yaklaşık 600 km. sınır uzunluğu bulunan Romanya’ya şu ana kadar 10 bin 624 kişi giriş yaptı. İçişleri Bakanı Lucian Bode, 3,600 sığınmacının diğer batı ülkelerine geçtiğini, sadece 11 kişinin Romanya’ya iltica ettiğini söyledi. Bode, halen Romanya’da 6 bin 964 sığınmacının bulunduğunu belirtti.Savaştan kaçarak Romanya’ya sığınan Ukraynalı mültecilerle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bode, şu bilgileri verdi: „Son 24 saatte ülkemize 10 bin 624 kişi giriş yaptı. Bunların sadece 11’i ülkemize iltica başvurusunda bulundu. 3 bin 600’ü ise Macaristan ve Bulgaristan sınır kapılarından ülkemizden ayrıldı. Diğer kalan 6 bin 900’den fazla sığınmacı ise sınır bölgelerindeki konaklama merkezlerinde misafir edilmektedir.”

Ülkemize gelen zor durumda yardım talep eden mağdurlara hukuki, barınma ve diğer her türlü insanı deseteği sağlamak için diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordinasyon içerisinde hareket ettiklerini vurgulayan İçişleri Bakanı Bode, “Sınır geçiş noktaları seferber edildi ve gerekirse personel takviyesi yapmaya hazırız.” dedi.

Yaşanılan çağda, Ukraynalı mültecilerin trajik görüntülerini‚ “kabul edilemez” olarak değerlendiren Bakan Bode, Romanya’nın mağdurlarla dayanışma içerisinde olduğunu hatırlattı.