AB’den zorunlu aşı sinyali

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, “AB'nin Covid-19'a karşı zorunlu aşılamayı göz önünde bulundurmasının vakti geldi” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, “AB’nin Covid-19’a karşı zorunlu aşılamayı göz önünde bulundurmasının vakti geldi” dedi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Komisyon’un sağlıktan sorumlu üyesi Stella Kyriakides; Brüksel’de Covid-19 salgınında yaşanan son gelişmeler ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Von der Leyen, “AB’de nüfusun üçte biri aşılanmamış durumda. 150 milyon insan, bu sayı çok fazla. Herkese aşı yapılamaz ama büyük çoğunluk aşılanabilir AB’nin Covid-19’a karşı zorunlu aşılamayı göz önünde bulundurmasının vakti geldi” dedi.

Von der Leyen, AB’de çocuklara 13 Aralık itibarıyla aşı yapılmaya başlanacağını da duyurdu.

Avusturya, şubat itibariyle vatandaşlarına aşıyı zorunlu tutmayı planladığını duyurmuştu. Yunanistan’da da 60 yaş üstü ve aşı olmayan vatandaşlara her ay 100 euro idari para cezası uygulanacağı açıklanmıştı.

WHO: OMICRON İÇİN YENİ BİR AŞI GELİŞTİRMEYE GEREK YOK

AB’de aşılamaların zorunlu tutulması tartışılırken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Omicron varyantı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Yeni bir aşı geliştirmeye gerek yok. Aşı üreticilerinin yalnızca mevcut aşılar üzerinde küçük değişiklikler yapması gerekiyor. Elde edilen ilk veriler, mevcut PCR testlerinin Omicron’dan büyük oranda etkilenmediğini gösteriyor” denildi ve “Şimdiye dek 24 ülkenin, Omicron vakası bildirdiği” aktarıldı.