AB’den Romanya’ya koronayla mücadelede ‘tıbbi ekipman ve uzman’ desteği

Yeni tip korona salgını nedeniyle sağlık sistemi zor dönemler yaşayan Romanya’nın uluslararası destek çağrısı üzerine 9 AB ülkesi tıbbi ekipman ve uzman göndermeye başladı

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, delta varyantlı 4.dalga korona ile boğuşan Romanya’ya tıbbi yardım, uzman ve ekipman desteği gönderdi.

AB’de aşılama oranı Bulgaristan’dan sonra en düşük ülkeler arasında yer alan Romanya’nın sağlık sisteminin son haftalarda artan vakalar nedeniyle ağır darbe alması nedeniyle 9 AB ülkesinden destek geldi.

Avrupa Sivil Koruma Mekanizması kapsamında Romanya’ya Danimarka ve Polonya’dan tıbbi ekipler geldi.

Hollanda, Sırbistan, Almanya, Slovakya ve Polonya’dan bu hafta çok sayıda oksijen makinesi, yaklaşık 20 bin doz monoklonal antikor, yüz binlerce antijen testi, çok sayıda respiratör ile tıbbi ekipman gönderildi.

Fransa ve Avusturya’nın da Romanya’ya binlerce doz ilaç ile tıbbi malzeme yolladığı, bazı korona hastalarının da tedavi için Macaristan, Polonya ve Avusturya’ya sevk edildiği açıklandı.

Son salgın dalgasında, Romanya’daki hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinde yer kalmamıştı.

Nüfusuna oranla günlük covid ölümlerinde dünyada ilk sıraya yerleşen Romanya’da salgının başlangıcından bu yana 44 bin kişi hayatını kaybetti.