Rumeysa Gelgi, ‘Dünyanın un uzun boylu kadını’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Dünyanın en uzunu ilan edilen genç kız, başkalarına kendilerini olduğu gibi kabul etmeleri için ilham vermeyi umuyor.

Rümeysa Gelgi, Guinness Dünya Rekorları tarafından 2.15 metrenin üzerinde dünyanın yaşayan en uzun kadını seçildi. 24 yaşındaki Gelgi, 2014’te de dünyanın en uzun genci tacını giymişti ve o zaman 213.6 santimetreydi.

Boyu ile adını Guinness rekorlar kitabına yazdıran Gelgi, “Boyumun çok uzun olması bazı sıkıntılara yol açıyor, sağlık sorunlarına neden oluyor, tekerlekli sandalyede veya bur yürüteç yardımı ile yürüyorum ama yine de dünya rekoru sahibine olmak harika bir duygu, beni özel hissettiriyor” cümleleri ile duygularını ifade etti.

Bu rekorun, hedeflerine ulaşmak için onu motive ettiğini de ifade eden Gelgi, “Farklı olmak o kadar da kötü değil. Asla mümkün olduğunu düşünmediğiniz şeyleri başarabilirsiniz.” dedi.

Duymak isteyenler için birde mesajım var diyen Gelgi, “Farklı olmak o kadar kötü bir şey değil, kendini olduğun gibi kabul et, potansiyelinin farkında ol ve elinden gelenin en iyisini yap” diye konuştu.

AVRUPA BASINI GELGİ’Yİ MANŞETLERİNE TAŞIDI

Dünyanın en uzun kadını seçilen Rumeysa Gelgi, Avrupa basınında büyük yankı uyandırdı. Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika olmak üzere birçok Avrupa medyası farklı manşetler altında Gelgi’yi yazdı.

Avrupa basınında yer alan bazı manşetleri Türkçe karşılıkları ise şöyle;

  • RTL nieuws: Dünyanın en uzun kadını Rumeysa: ‘Kendimi özel hissediyorum’
  • Nu-nl: 2,15 metreden uzun Türk kadını dünyanın en uzun kadını unvanını aldı
  • Rtbr.be: Bir Türk kadını 2m15 boyundan dünyanın en uzun kadını rekorunu elinde tutuyor
  • Rnd.de: Guinness kitabı, Türk kadınını dünyanın en uzun kadını seçti
  • De Stentor: 2.15 metre ile en uzun boylu kadın bir Türk

Gelmiş geçmiş en uzun kadını unvanı daha önce Çinli kadın Zeng Jinlian’da idi. 2.46 metreden uzunluğunda boyu olan Jinlian 1982’de öldü.