Eğitim Bakanı: Bükreş’teki okullar Ekim’de çevrimiçi eğitime geçebilir

Eğitim Bakanı Sorin Cîmpeanu, “Eğer korona enfeksiyon artışı bu şekilde devam ederse Bükreş’teki okullar ekim ortasında çevrimiçi eğitime geçebilir” dedi.

Eğitim Bakanı Sorin Cîmpeanu, korona vakalarındaki artışın bu şekilde devam etmesi halinde Bükreş’teki ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitimden çevrimiçi (online) eğitime geçilebileceğini açıkladı.

Korona enfeksiyon oranı binde 6’yı geçen bölgelerdeki okulların alınan karar gereği çevrimiçi eğitime geçeceklerini belirten Eğitim Bakanı Cîmpeanu, “Eğer korona enfeksiyon artışı bu şekilde devam ederse Bükreş’teki okullar da Ekim ortasında çevrimiçi eğitime geçebilir” dedi.

‘ENFEKSİYON VAKALARI HIZ KESMİYOR’

“1 Ağustos’tan 31 Ağustos’a kadar yükseliş trendi 6 kat arttı. Vakalar ne yazık ki, yavaşlamadı. Bugün, Bükreş’te enfeksiyon oranımız binde 2,44. Önceki gün binde 2,33’tü.” diyen Bakan, Sorin Cîmpeanu’nun açıklamaları şöyle; “Sağlıklı hijyen kurallarına uymayı ve aşılamanın önemini anlamazsak, enfeksiyonlardaki yükseliş eğilimi devam eder. Muhtemelen ekim ortasında Bükreş’te binde 6 eşiğine ulaşmamız mümkün. Ne yazık ki okullar enfeksiyon oranı düşene kadar çevrimiçi olacak. Rakamlar önümde. Enfeksiyon artış hızının düşmesini isterdim, ama maalesef rakamlar bunu doğrulamıyor” dedi.

Bu arada bu pazartesiden itibaren enfeksiyon oranı binde 6’yı geçen 13 yerleşim yerindeki öğrenciler yüz yüze eğitim yerine uzaktan çevrimiçi eğitim görecek.

Pazartesiden itibaren enfeksiyon oranı binde 6’yı geçen 13 yerleşim yerindeki öğrenciler yüz yüze eğitim yerine uzaktan çevrimiçi eğitim görecek.