Romen dağcı kadın, 8 bin metrelik zirvede Romanya bayrağı renklerini dalgalandırmayı başardı

Çin - Pakistan arasındaki 8 bin metrelik Gaşerbrum II Zirvesine ilave oksijen olmadan tarmanmayı başaran ilk Romen kadın olan Dr. Laura Mares’e ünlü Romen dağcı Iustin Ionescu eşlik etti.

Yaş (Iaşi) ilinden Romen dağcı kadın, bir ilki başararak 8 bin 35 metrelik Çin-Pakistan arasındaki Karakurum sıradağlarındaki Gaşerbrum II Zirvesine ilave oksijen almadan tırmanıp Romanya bayrağını dalgalandırmayı başardı.

“Birkaç yıldır bu anın hayalini kuruyordum. Harika bir rüyam gerçek oldu..” bu ifadeler, 8 bin 35 metrelik Gaşerbrum dağı zirvesine çıkmayı başaran Dr. Laura Mares’e ait ilk sözlerdi. Kendisini ve ekibini daha da sevindiren diğer husus ise Romanya bayrağını Zirvede dalgalandırmayı başarması olarak değerlendirdi.

Mares, 13 saat süren Zirve tırmanışı sırasında ilave oksijen olmadan Romanya’da bu zirveye ulaşan ilk kadın olma rekorunu kırmış oldu.

“Laura’nın başarısı aynı zamanda bir tırmanma koçu olarak benim de başarım. Pakistan’da koşullar çok zor. Pakistan’dan bir irtibat subayı daimi olarak bize eşlik etti ” diyen Iustin Ionescu, Laura Mareș’i ilk kutlayan kişi oldu.

Laura Mares, 2018 yılında da Himalayalar’daki 6812 metrelik Ama Dablam tepesine çıkmayı başaran ilk Romen kadın olmuştu.