Lumina öğrencilerinden Romanya’ya 3 dalda olimpiyat ödülleri: 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz

Fizik, Kimya ve Matematik Olimpiyatlarında önemli başarılara imza atan Lumina okulu öğrencileri Romanya’ya; 3 altın, 4 gümüş, 1 bronz ve 1 mansiyon ödülü kazandırdı.

Uluslararası Fizik, Matematik ve Kimya Olimpiyatlarında yine önemli başarılara imza atan Lumina Eğitim Kurumları öğrencileri, Romanya’ya 3 altın, 4 gümüş, 1 bronz ve 1 mansiyon ödülü kazandırdı.

14 – 27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Fizik olimpiyatlarına Romanya’yı 7 öğrenci temsil etti. Uluslararası fizik olimpiyatına katılan ICHB öğrencileri, George Cristian Ardeleanu altın madalya elde ederken, Antonia Alma Ghiță ise gümüş madalyaya layık görüldü.

Uluslararası matematik olimpiyatına ise bu yıl 107 ülkeden 619 öğrenci katıldı. Online düzenlenen Olimpiyata; Andrei Moldovan, Diana Tolu ve David Andrei Anghel gümüş madalya, Radu Lecoiu Bronz ve Radu Dragomirescu ise mansiyon ödülü kazandı.

25 Temmuz – 2 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Japonya’nın ev sahipliğinde online olarak düzenlenen 53. Uluslararası Kimya Olimpiyatları’na ise 84 ülkeden 312 öğrenci katıldı. Olimpiyatlardaki başarıları ile dikkat çeken ICHB öğrencileri; Raul Bodrogean ve Alexandru Dianu altın madalya elde ettiler.

GÖKTAŞ: ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARI İLE GURUR DUYUYORUZ

Lumina Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fatih Göktaş, öğrencilerinin elde ettikleri başarıları ile gurur duyduklarını açıkladı. Göktaş, “Öğrencilerimiz, planlı ve disiplinli çalışmalarının neticesi olarak başarı grafiğini her yıl daha da yükseğe taşıyorlar.” dedi.