Coşkunöz Holding, Romanya’da araba parçası üretecek

Coşkunöz Holding’in ikinci yurtdışı yatırımı olan ve İtalyan CLN Grup otomotiv bölümü MA ortaklığında hayata geçirilen yatirimla ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Valcea Konseyi Başkanı Constantin Radulescu, bölgede yapılacak yatırımın önemine dikkat çekti.

Türkiye’de 1950’den beri otomotiv yan sanayisinde faaliyet gösteren Coşkunöz Holding, Valcea iline bağlı Dragaşani beldesine otomobil yedek parçası üretim tesisi kuruyor. İtalyan ortaklı fabrika, 13 bin metrekarelik alana inşa edilecek ve 37 milyon euroya mal olacak.

Üretim tesisinde Renault araçları için gövde grubu presli ve rollform sac parçaları üretilecek. Dragaşani’de kurulacak üretim tesisinde, transfer ve progresif presler, robotik punta, gazaltı kaynak ve rollform prosesleri ile üretim gerçekleştirilecek.

Coşkunöz Holding’in ikinci yurtdışı yatırımı olan ve İtalyan CLN Grup otomotiv bölümü MA ortaklığında hayata geçirilen yatırımla ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Valcea İl Meclisi Başkanı Constantin Radulescu, bölgede yapılacak yatırımın önemine dikkat çekti.

Radulescu, ”Onlarla tanışma fırsatı bulduğuma ve Drăgășani’deki otomobil aksamları fabrikasının yatırımları için yapı ruhsatını imzalamaktan mutluyum. Her yatırım bölgemiz için yeni iş imkanları demek. Kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

Coşkunöz Magnetto’nun Genel Müdürü Hakan İnceler de yaptığı konuşmada yerel yetkililere verdikleri destek için teşekkür etti.

Başta otomotiv yan sanayi sektörü olmak üzere, iklimlendirme, savunma, havacılık, makine, raylı sistemler ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Coşkunöz, 60 yılı aşkın köklü üretim geçmişi ile Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alıyor.

Dışa açılma politikasının ilk halkasını oluşturan Coşkunöz Alabuga’yı, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti’nde hizmete açmıştı.