Parlamento çevresinde protesto gösterisi düzenleyen çiftçiler: “Verilen vaatler unutuldu”

Romanya Çiftçilerin Gücü Birliği tarafından organize edilen protesto gösterisinde hükümetin tarım politikası eleştirildi ve çiftçilere daha fazla destek sağlanması çağrısı yapıldı.

(ROMANYA HABER / BÜKREŞ)

Parlamento Sarayı önünde traktörleriyle protesto gösterisi düzenleyen çiftçiler, ülkenin gıda güvenliğini sağlayan çiftçilere daha fazla destek vermesini istedi. Tarım Bakanlığının geçen yıldan beri verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getirmediğinden yakınan protestocular “Bize verilen vaatler unutuldu. Yalanlardan bıktık.”dediler.

‘Romanya Çiftçilerin Gücü Birliği’ tarafından organize edilen protesto gösterisinde hükümetin tarım politikası eleştirildi ve çiftçilere daha fazla destek sağlanması çağrısı yapıldı.

PROTESTOCU ÇİFTÇİLER: SÜBVANSİYONLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Romanya’nın dört bir tarafından gelen ve Tarım Bakanı Adrian Oros’a seslenen çiftçiler, sübvansiyonların yarıya indirildiğini, geçen seneki vaatlerin yerine getirilmediğini belirterek AB finansmanlarının da geciktiğini savundu.

“GEÇEN SENE YAŞANAN KURAKLIK VAATLERİ DE UNUTULDU”

“Bakanlık, geçen sene yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilere destek vaadinde bulundu. Ancak herhangi bir destek alamadık.” diyen Romanya Çiftçiler Gücü Birliği Başkanı Vlad Macovei, “Parlamento, Anayasaya göre Romen halkını temsil eden en üst organ olduğu için burayı seçtik. Bu protestoyu, Romanya’daki bütün hayvancılık ve ziraatçilik üzerine faaliyet gösteren çiftçiler adına yapıyoruz. Vaat yalanlarından bıktık. Bıçak kemiğe dayandı. Romanya’nın gıda güvenliğinden bahsediyoruz. Problemlerimizin bir an önce çözülmesini istiyoruz.” dedi.

Bugün öğle saatlerinde yapılan gösteri sırasında, traktör ve zirai araç-gereçlerle Parlamento etrafında tur atan çiftçiler, “Oros, yalanlarına karnımız tok” diye sloganlar attı.