Fizik Olimpiyatlarındaki başarılar Romanya’nın yüzünü güldürdü

Bu yıl düzenlenen, 21. Uluslararası Asya Fizik (Tayvan) ve Kuzey Baltık Fizik Olimpiyatlarında büyük başarılara imza atan Romen öğrenciler, kazandıkları altın madalyalarla ülkelerinin yüzünü güldürdü.

Bu yıl Tayvan’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve online olarak yapılan 21. Uluslararası Asya Fizik Olimpiyatı’na katılan Romen öğrenciler, büyük bir başarıya imza attı. 26 ülke arasından 8 madalya kazanan Romen öğrenciler ülkenin yüz akı oldu.

Madalyasız kalmayan Romanya takımı, toplam 4 altın, 3 gümüş madalya ve 1 mansiyon aldı. Lumina Eğitim Kurumları’ndan 5 öğrencin, takımın belkemiğini oluşturdu. Antonia Alma Ghiță isimli ICHB öğrencisi, en üst düzeyde perfomans gösteren kız öğrenci seçilerek özel ödüle layık görüldü ve altın madalya kazandı. Romanya takımının kazandığı diğer üç altın madalya, çeşitli devlet okullarından gelen erkek öğrencilere ait.

ICHB’den madalya kazanan diğer öğrenciler ve elde ettikleri madalyalar ise şöyle: George Cristian Ardeleanu (Altın madalya), Claudiu Cotîrlan (Gümüş Madalya), David Constantinescu (Gümüş madalya) ve Cristiana Andreea Murgoci (Mansiyon)

ICHB öğrencisi Antonia Alma Ghiță, Uluslararası Fizik Olimpiyatlarında altın madalya kazandı. Ghiță, en üst düzeyde perfomans gösteren öğrenci seçilerek özel ödüle layık görüldü.

KUZEY BALTIK FİZİK OLİMPİYATLARINDAN DA 5 ALTIN GELDİ

Romen öğrenciler, Uluslararası Kuzey Baltık Fizik Olimpiyatları’nda da (NBPhO – 2021) tulum çıkardı. Fizik Olimpiyat Takımı, yarışmada en iyi sonucu elde etti. 5 yarışmacının tümü, altın madalya kazandı. Başarılı olimpiyat öğrencilerinden 4’ü Lumina okullarından, 1’i ise Tudor Vianu Ulusal Koleji’nden öğrenciler teşkil etti.

Altın madalya kazanan öğrencilerin isimleri şöyle: Tudor Gabriel Mocici (mutlak birinci), Antonia Alma Ghita, Cristina Andrea Murgoci, Eduard Florin Burlacu ve George Cristian Ardeleanu.