Botoșani’de skandal: Üçüncü doz aşı olan adam dördüncüyü olmak isterken fark edildi

Hiçbir yan etki göstermeyen ve 3’üncü aşıdan sonra kendini daha iyi hissettiğini söyleyen Gabriel Grădinariu, bir süre hastanede gözetim altında tutuldu.

Botoşani ilinde psikolojik problemleri olan Gabriel Grădinariu isimli 50 yaşındaki bir adam üçüncü doz ‘Pfizer’ aşısını olduktan sonra 4’üncüsü için sırada beklerken fark edildi. Hiçbir yan etki göstermeyen ve 3’üncü aşıdan sonra kendini daha iyi hissettiğini söyleyen adam, bir süre hastanede gözetim altında tutuldu.

HİÇBİR YAN ETKİ GÖSTERMEDİ

Grădinariu’nun çok dozlu aşılamadan sonra gün boyunca herhangi bir semptom veya yan etki göstermediğini açıklayan İl Halk Sağlığı müdürü Monica Adăscăliţei, doktorunun şahsın psikyatrik muayeneden geçirilmesini tavsiye ettiğini ifade ederek, “Halen sağlık ekiplerimiz tarafından dikkatle izleniyor.” dedi.

Dorohoi’deki aşı maratonunun kalabalıklığını fırsat bilen kişinin 3’üncü doz aşı olmasında o anda görevlinin adamın kimliğine ve sözlerine inanıp geç kayıt ve kontrol etmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Gabriel Grădinariu

“ÜÇÜNCÜ DOZDA KENDİMİ İYİ HİSSEDİNCE 4’ÜNCÜYÜ OLMAYA KARAR VERDİM”

Aşı olma rekortmeni Grădinariu: “İkinci doza kadar birşey hisetmedim. Üçüncüyü yaptım ve kendimi çok daha iyi hissediyorum. Görmem de iyileşti. Kendimi daha sağlıklı hissediyorum. O yüzden dördüncü doz aşı olmayı istedim.” dedi.

VALERİU GHEORGHİȚĂ: İLK DEFA BÖYLE BİR VAKA İLE KARŞILAŞIYORUZ

Romanya’da ilk defa kayıtlı böyle bir vaka ile karşılaştıklarını belirten Ulusal Aşılama Koordinatörü Valeriu Gheorghiță, “Çok kalabalık olunca şahsın kimliği geç taranmış. Aşı görevlisi o anda adamın ‘aşı olmadığı’ şeklindeki beyanına inanarak aşıları yapmış. Bu yüzden aşı yapılacak kişilerin mutlaka detaylı kimlik kontrol ve taraması yapılması gerekir. Ancak, insanların da tıbbi geçmiş ve doğru aşı dozu konusunda bilinçli olmaları çok önemli.” dedi.

Ulusal Aşılama Koordinatörü Valeriu Gheorghiță

POLİS, OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İlçe Polis Müfettişliği (IPJ) sözcüsü Delia Nenişcu ise Agerpres’e yaptığı açıklamada aşı görevlisine yalan beyanda bulunan ve usülsüz şekilde 3’üncü doz covid aşısı olan şahıs hakkında soruşturma açıldığını belirtti.