Bükreş’te kısıtlamalar uzatıldı, karantina ufukta

Başkent Bükreş’te iki hafta önce ilan edilen kısıtlamalar, her geçen gün yükselişini sürdüren vakalar nedeniyle uzatıldı. Valilik, binde 6 enfekte oranının aşılması halinde karantinaya gidileceği sinyalini verdi.

Valilik başkanlığında toplanan komisyonun bugün aldığı karar uyarınca kafe, restoran, sinema, tiyatro ve oyun salonları iki hafta daha kapalı kalacak. Kafe ve restoranlar müşterilerine paket hizmeti vermeyi sürdürecek.

KARANTİNA UFUKTA GÖRÜNDÜ

Bükreş Valisi Alin Stoica, toplantı sonrası yaptığı açıklamada Bükreş’in karantinaya alınacağı söylentilerine açıklık getirdi. Stoica, enfekte oranının binde 6’yı aşması durumunda Bükreş’te karantinanın ‘kuvvetle muhtemel’ olduğunu söyledi. Başkentte bir günde yarım puanlık artışın korkutucu olduğuna vurgu yapan Vali Stoica, uygulanacak yol haritası konusunda pazartesi Halk Sağlığı Kurumu (DSP) yetkilileriyle toplantı yapacağını ifade etti.

BÜKREŞ’TE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Başkent Bükreş’te bir hafta önce 531 günlük vaka raporlanmışken, bugün açıklanan rakam bin 755. Dün itibarıyla binde 4,85 olan enfekte oranı, bugün yeni vakalarla binde 5,33’e yükseldi.

Başkent Bükreş’in yanı sıra Alba, Braşov, Cluj, Köstence, Hunedoara, İlfov, Salaj ve Timiş vilayetleri kırmızı bölgede bulunuyor. Son verilere göre, Arad, Galati ve Sibiu illeri, kırmızı bölge sınırı olan binde 3 enfekte oranı sınırına yaklaşmış durumda.